Weizigt onthult vernieuwde schatkist op Stadsboerderij

10 juli 2019 door Eva Baars
Weizigt onthult vernieuwde schatkist op Stadsboerderij

DORDRECHT - Woensdag 17 juli onthult Stadsboerderij Weizigt de compleet vernieuwde Schatkist van Weizigt. Deze kist zit vol met voorwerpen die in de loop der jaren verzameld zijn rondom de Stadsboerderij. Wethouder Rik van der Linden zal samen met kinderburgemeester Marije Vennix de vernieuwde kist én bijbehorende schatkaart onthullen.

Schatten van vroeger in een nieuw jasje
Op en rondom het terrein van Stadsboerderij Weizigt zijn allerlei schatten te vinden. Objecten die afkomstig zijn van de boerderijdieren of daarbij horen. In 2015 heeft Weizigt daarom een speciale schatkist ontwikkeld als leuke, spannende en leerzame aanvulling op het aanbod van het Informatiepunt op de Stadsboerderij.
Vier jaar later is het tijd voor een flinke update van de Schatkist van Weizigt. Een grotere, verrijdbare kist met verschillende vakjes en lades zodat hier nog meer schatten in opgeborgen kunnen worden. De kist wordt daarnaast uitgebreid met een vitrine waarin verschillende botten en beenderen tentoongesteld worden en een lade met een seizoensgebonden inhoud zodat er telkens iets nieuws te ontdekken valt. In deze kist zitten onder andere botjes, veren en de hoorn van een koe. Ook zitten er een aantal opgezette dierenpootjes in. Bezoekers mogen deze items zelf uit de kist pakken en bekijken. De vrijwilligers van het Informatiepunt zorgen voor extra uitleg en informatie.

Schatkaart
Niet alleen in de Schatkist van Weizigt, maar verspreid over het hele terrein van Weizigt, een voormalig landgoed, liggen schatten te wachten om gevonden te worden. Een speciale schatkaart leidt bezoekers langs alle bijzondere punten en voorwerpen op het terrein. De speurtocht is voor iedereen gratis af te halen bij het Informatiepunt.

Onthulling
Woensdag 17 juli om 14.00 uur onthult wethouder Rik van der Linden samen met kinderburgemeester Marije Vennix de vernieuwde Schatkist van Weizigt. Samen met de aanwezige kinderen bekijken zij de kist en gaan ze op pad om ook de overige schatten van Weizigt te ontdekken. Vanaf 12.00 uur staat het terrein al in teken van schatten en piraten met een piratenstormbaan in een van de weides van de Stadsboerderij. Voor elke schatzoeker is er na afloop een schatkistijsje.

Zoek de schat!
De Schatkist van Weizigt, met daarin de bijbehorende speurtocht, staat in het Informatiepunt op Stadsboerderij Weizigt. Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag is het Informatiepunt van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt, het aanbod en de verschillende activiteiten, kijk je op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.