Film in de Achtertuin

12 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Film in de Achtertuin

DORDRECHT - Op vier vrijdagavonden in augustus hangt Cinema The Movies Dordrecht het grote filmdoek buiten aan de eigen achtergevel. Zo krijgt het publiek uit Dordrecht en de omliggende regio – na een jaar afwezigheid – weer het aangename zomeravondvermaak van openluchtbioscoop geboden. De locatie is De Kloostertuin, direct achter The Movies in het historische hart van de stad.

Op het programma staan vier actuele, toonaangevende films, geschikt voor zomerse avonden. De aanvang is steeds 21:30 uur. Het verhoogde grasveld en een terras in de tuin nodigen uit om eerder te komen. Enkele foodtrucks serveren een heerlijke dagschotel voor 15 euro en kleine gerechten . De bar is open vanaf 18:30 uur. Dat wordt gezellig picknicken.

Het programma is gevarieerd in genre en sfeer: 

2/8:  ROMA (VS/Mex, 2018, regie Alfonso Cuaròn)
Volgens velen de beste film van het afgelopen jaar. Deze Oscarwinnaar werd nog niet eerder vertoond in Dordrecht. Magnifiek en sfeervol portret van een middenklasse-gezin en hun huishoudster/kindermeisje Cleo in de vroege Jaren 1970. We maken een jaar uit hun dagelijks leven mee, met alle ups en downs en tegen de achtergrond van enkele historische gebeurtenissen.

9/8: NOTTI MAGICHE (I, 2018, regie Paolo Virzi)
Rome, 1990. Op de zomeravond waarop Argentinië thuisland Italië uitschakelt in het WK voetbal, wordt de dode filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor de uitreiking van een belangrijke filmprijs. Ze vertellen over alle uitspattingen in de laatste gloriejaren van de Italiaanse filmindustrie. Een bitterzoete en licht nostalgische komedie

16/8: MID90S  (VS, 2018, regie Jonah Hill)
De 13-jarige Stevie heeft genoeg van zijn agressieve broer en afstandelijke moeder. Hij zoekt aansluiting bij een groepje oudere skateboarders. Daar leert hij zijn eerste levenslessen. Een geestig en warm coming-of-age drama en een lekker portret van de skatecultuur in het Los Angeles van de jaren 90

23/8: A RAINY DAY IN NEW YORK (VS 2019, regie Woody Allen)
De voorpremière van de nieuwste Woody Allen-film is een traditie aan het worden. Zijn 50e film is een romantische komedie over het jonge stel Gatsby en Ashleigh. Ze beginnen aan een weekendje samen, maar raken al snel gescheiden van elkaar. Zo komen ze apart in verrassende verwikkelingen terecht, die hun relatie op de proef stelt. Heerlijk dwalen door fotogeniek New York.

De Kloostertuin is open vanaf 18.30 uur. Ingang aan de Augustijnenkamp (achter The Movies). Neem zelf een stoel of kleed mee. Enkele strandstoelen zijn te huur (€ 3,-). Eerst lekker picknicken en dan om 21:30 uur de film.  Entree:  7,50 euro. De kaartverkoop gaat online via www.themoviesdordrecht.nl, aan de kassabalie en op de avond zelf.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.