Beelden LHBTI-Debat zondag op NPO2

28 juni 2019
Beelden LHBTI-Debat zondag op NPO2

DORDRECHT - Dordrecht Pride organiseerde i.k.v. Synode400 op 15 maart een LHBTI-congres in de Grote Kerk in Dordrecht. In bijzijn van minister van Engelshoven kwamen kerkleiders en LHBTI- belangenbehartigers aan het woord en werd er een open gesprek met elkaar gevoerd o.l.v. Jacobine Geel. Ook ds. Kieviet, één van de ondertekenaars van de omstreden Nashville-verklaring was hierbij aanwezig.

De EO maakte opnames van het congres en heeft de beelden verwerkt in de documentaire 'De kast, de kerk & het Koninkrijk'.

Drie generaties komen hierin aan het woord over hoe zij hun geaardheid i.c.m. het geloof ervaren.
De documentaire wordt uitgezonden in het weekend waarin het 50 jaar geleden is dat de Stonewall-rellen plaats vonden. hierbij kwamen lesbiennes, homo's en transgenders voor het eerst voor hun recht op. Dit is Internationaal uitgegroeid tot de vele pride's welke jaarlijks plaatsvinden.

Komende zomer besteedt de EO meer aandacht aan het thema LHBT & Geloof in diverse televisieprogramma's om zo, net als in de Grote Kerk in Dordrecht, diversiteit binnen het geloof meer bespreekbaar te maken.

De kast, de kerk & het Koninkrijk is zondagavond om 22:30 uur te zien op NPO2.
Een uitgebreid verslag van het hele congres wat eerder is uitgezonden door OUTtv en RTV Dordrecht is te zien via Youtube.

Schilderij
Het schilderij gemaakt door Bart Rombout dat Dordrecht Pride de gemeente heeft aangeboden en staat voor verbondenheid, krijgt 11 juli een plaats in de hal van het stadskantoor.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.