Zaterdag 15 juni is Gerda Bosdriesz de hoofdgast in de uitzending van Studio De Witt.

13 juni 2019
Zaterdag 15 juni is Gerda Bosdriesz de hoofdgast in de uitzending van Studio De Witt.

DORDRECHT - Gerda Bosdriesz (63) was al ruim 15 jaar voorzitter van de stedenband-stichting en was ook voor die tijd, via de politiek en via haar werk voor emancipatie en vrouwenrechten, al betrokken bij de stedenband. Gerda was wethouder in Dordrecht van 1998 tot 2002.

Op 1 mei jongstleden vond bij de Stichting Dordrecht Bamenda een wisseling van de wacht plaats: op die datum droeg Gerda Bosdriesz (63) het voorzitterschap van het stichtingsbestuur over aan haar opvolger, Annemiek Schipper. Gerda Bosdriesz is door haar jarenlange betrokkenheid van groot belang geweest voor de stedenband. Onder haar voorzitterschap bleef de stichting steeds een stabiele organisatie die haar activiteiten uitbreidde en ook in tijden van bezuiniging en tegenwind met enthousiasme bleef uitvoeren. Haar inspiratie: “Door mensen uit Dordrecht en Bamenda met elkaar in contact te brengen gaan je ogen open voor het leven van anderen. Je leert elkaar kennen en werkt samen. Bamenda een graag geziene gast en een echte ‘ambassadeur’ voor Dordrecht. In deze uitzending kijkt Ben Corino met Gerda Bosdriesz terug op haar jarenlange inzet voor en betrokkenheid in de politiek, Bamenda en haar inzet voor de vrouwenbeweging.

In het tweede uur is er de aandacht voor de actualiteit uit Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van Dienst is Peter M. van der Linden

Het derde uur staat in het teken van de politieke actualteit aan de Politieke Stamtafel.
.
Studio De Witt van 10.00 uur -13.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal 1083 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.