Bart Rombout te gast bij Studio De Witt

05 juli 2019
Bart Rombout te gast bij Studio De Witt

DORDRECHT - Zaterdag 6 juli is Bart Rombout (43) kunstenaar te gast bij Studio De Witt. Rombout schildert, hanteert de kapperschaar en kent bruisende ideeen en invallen. Hij heeft betrokkenheid bij de me medemensen nam het initiatief voor diverse goodwill projecten. Had een kniphoekje in uitgaansgelegenheid Merz . Kende  diverse exposities van zijn werk. Schilderijen en foto's die ondermeer de meest verknipte periodes uit zijn leven weergaven.. Voor veel Dordtenaren en Drechtstedelingen is Bart een zeer goede bekende.

Hij runde jarenlang de Kinki Kappers en zijn eigen kapsalon op het Scheffersplein in Dordrecht. Echter na een snowboardongeluk in mei 2010 veranderde het leven van Bart. Het kwam in een neerwaartse spiraal. Zijn leven kwam in een neerwaartse spiraal terecht. Door blijvend letsel aan zijn elleboog raakt hij zijn baan als kapper en zijn huis kwijt.

Na een periode van bezinning in het buitenland kwam hij depressief terug in Nederland.Sindsdien kenmerken depressies en veerkracht zijn leven. Vallen en opstaan en blijven proberen door te gaan. Er volgden regelmatige opnames in een psychiatrische kliniek om zijn depressies te behandelen.

Hier ontdekt de voormalig creatieve kapper zijn nieuwe passies; tekenen en fotograferen. Met zijn andere goede arm kan hij zo zijn creatieve geest de vrije loop geven!
Ben Corino gaat in deze uitzending met de kunstenaar Bart Rombout het gesprek aan over zijn leven met depressies, zijn creativiteit en zijn zeer aanwezige maatschappelijke betrokkenheid.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.