Rioolgemaal wordt verplaatst

12 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Rioolgemaal wordt verplaatst

DORDRECHT - Het rioolgemaal aan de Hazelaarlaan aan de rand van Dubbeldam wordt medio 2020 verplaatst binnen de nieuwbouwwijk. Dat heeft de gemeente de bewoners van de wijk laten weten.

Er is al enige tijd discussie over het rioolgemaal en de bijbehorende schakelkast, omdat die pal in het zicht van één van de woningen staat. Zowel de bewoners als de gemeente vinden deze plaats ongewenst. In november 2018 heeft wethouder Stam al laten weten dat het rioolgemaal verplaatst zal worden. Het heeft lang geduurd voor de gemeente een goede oplossing kon vinden.  Dat had te maken met de complexiteit van het vraagstuk, waarbij technische uitvoerbaarheid, bereikbaarheid, overlast en planning een rol speelden.
 
Geluidsdicht
Het rioolgemaal wordt verplaatst naar het begin van de Hazelaarlaan (aan de kant van de Dubbelsteynlaan-Oost. De bedieningskast (van een veel kleiner formaat dan de huidige) komt op de hoek, op de plaats waar deze ook in de oorspronkelijke bouwtekening stond. Het rioolgemaal wordt voorzien van een geluidsdicht deksel om geluidshinder te voorkomen.

Bereikbaarheid
Vanwege de bereikbaarheid van de woningen en de bereikbaarheid voor hulpdiensten en bouwverkeer kan de gemeente deze verplaatsing pas uitvoeren na de ingebruikname van de brug aan  de andere kant van de Hazelaarlaan richting Oudendijk. Dit is medio 2020. Tegelijkertijd begint dan de bouw van de brug aan de kant van de Dubbelsteynlaan-Oost. De gemeente ziet hierin een goede oplossing met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.