Fleur je straat op met Burendag

16 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Fleur je straat op met Burendag

DORDRECHT - De Gemeente Dordrecht helpt Dordtenaren die met hun buren hun straat willen vergroenen met een 'gratis compost voor tuintegels' actie tijdens Burendag. In het weekend van 27 tot en met 29 september komt de gemeente de tuintegels gratis afvoeren en compost brengen in de plaats. Dordtenaren die hun burenactiviteit voor 16 augustus aanmelden bij www.burendag.nl krijgen een promotiepakket. Ook kunnen ze een financiële ondersteuning tot 350 euro aanvragen. Bijvoorbeeld voor het kopen van beplanting.

Ieder jaar vieren we in Nederland op de vierde zaterdag in september 'Burendag', een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Op Burendag komt de buurt gezellig bijeen en veel mensen doen iets goeds voor elkaar en de buurt. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Bijvoorbeeld met een leuke opfleuractie voor de straat

Dordtenaren die met hun buren hun straat willen vergroenen en daarbij hulp willen van de gemeente kunnen zich aanmelden voor de straatopfleuractie Burendag. Dat kan op www.dordrecht.nl/opfleuractieburendag.

Tegelophaalactie
Aanmelden kan samen met minimaal 4 andere buren. Het hoeven niet onmiddellijke buren te zijn, die pal naast of tegenover elkaar wonen. Als de buren maar dichtbij elkaar wonen. De gemeente komt de oude tuintegels gratis bij de deelnemers ophalen en voert de tegels af. De bewoners moeten de tegels wel eerst zelf uit hun tuin halen. De gemeente zorgt voor pallets of containers waar ze de tegels in kunnen doen. De deelnemende buren krijgen gelijk een lading compost in de plaats, zodat ze meteen aan de slag kunnen in hun voortuinen.

Budget aanvragen
Budget aanvragen, bijvoorbeeld voor het kopen van planten, kan op de site www.burendag.nl. Dat kan tot een maximum van 350 euro. Op de site vinden belangstellenden allerlei voorbeelden en tips hoe ze een Burendag bij hen in de straat kunnen organiseren.

Wees er snel bij!
De gemeente komt de tuintegels ophalen bij de eerste 20 aanmeldingen. Geïnteresseerden moeten er dus snel bij zijn! Inschrijven kan tot en met 16 augustus. Dit is ook de sluitingsdatum waarop een vergoeding kan aangevraagd worden vanuit het Oranje Fonds. Begin september neemt de gemeente contact op met de deelnemers.

Meer informatie is te vinden op www.dordrecht.nl/opfleuractieburendag.nl. Wie vragen heeft over de actie kan deze per e-mail stellen aan wijmakendordtgroen@dordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.