Uitreiking certificaten door wethouder Burggraaf

17 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Uitreiking certificaten door wethouder Burggraaf

DORDRECHT - Dinsdag 16 juli was in de Stadsbibliotheek de afsluiting van de masterclass Van Droom naar Doel. Acht weken lang ging deze gemotiveerde groep jongens onder leiding van Fariesh Abdoelrahman van Quardin Music actief aan de slag om hun droom te bereiken. De meeste jongens zijn bezig met het schrijven van raps en willen dat professioneel gaan doen. Onderwerpen die aan bod kwamen waren: Hoe zet je je netwerk in, welke mensen kunnen jou helpen bij je talent, hoe maak jij een goede planning en zorg je dat je inkomsten kan genereren in combinatie met je talent.

Afgelopen dinsdag vertelden de jongens hun plan voor de komende drie maanden aan elkaar. Daarna klommen ze op ’t podium om hun eigen nummers aan elkaar te laten horen. Zoals één van hen daarna zei: “Het heeft me het gevoel gegeven dat ik niet alleen ben in mijn passie voor muziek. Want ik kende niet echt mensen om mee heen die het zo leuk vonden en serieus namen als ik. Toen ik hier kwam dacht, ik hoor bij een groep thuis. Dit zijn de jongens waarmee ik het kan doen.” Na afloop kregen zij door wethouder Maarten Burggraaf hun certificaat overhandigd. Na de zomer gaat deze groep weer verder.

Jongerenvloer
Sinds de Stadsbibliotheek verbouwd is, is er een Jongerenvloer op de eerste verdieping. Een plek voor iedereen tussen 15 en 22 jaar. Een plek met eigen collectie, waar je kunt studeren, samen werken, leesadvies krijgt, workshops kunt volgen, inspirerende mensen ontmoet en gewoon kunt ontspannen. Talentontwikkeling is de rode draad van de activiteiten die geprogrammeerd worden, onder andere in het kader van HipHop in je Bieb. Kijk voor meer informatie op https://www.debibliotheekaanzet.nl/jongeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.