Carlo Post nieuwe directeur en regiosecretaris van regio Drechtsteden

17 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Carlo Post nieuwe directeur en regiosecretaris van regio Drechtsteden

DORDRECHT - Carlo Post wordt per 1 oktober 2019 algemeen directeur en regiosecretaris van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD). Post wordt eerste adviseur van het Drechtstedenbestuur, stuurt de organisaties binnen de GRD aan en krijgt een belangrijke rol in de externe betrekkingen en lobby voor de regio Drechtsteden.

Carlo Post volgt Paul van den Wijngaart op die deze functie de afgelopen 1,5 jaar tijdelijk heeft vervuld na het vertrek van Marcel van Bijnen. Van Bijnen werd provinciesecretaris in Brabant.

Post is geen onbekende in de regio. Op dit moment is hij directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht en regiovoorzitter over de benoeming: 'Onze regio heeft een directeur en regiosecretaris als Carlo Post nodig. Na een politiek-bestuurlijke herstructurering die ruim 1,5 jaar duurde, is het tijd voor een nieuwe frisse start. Ik heb er veel vertrouwen in dat Carlo Post een stevige bijdrage zal leveren aan Drechtsteden 2.0: een regionale samenwerking van 7 gemeenten, waarbinnen we op basis van vertrouwen samenwerken aan de toekomst van onze bijna 300.000 inwoners en waar we onze energie vooral steken in de bloei en ontwikkeling van ons gebied. We zijn Paul van den Wijngaart veel dank verschuldigd voor zijn uitstekende waarneming en wensen Carlo Post ontzettend veel succes en werkplezier toe.’

De Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden voert een aantal belangrijke overgedragen taken uit voor de gezamenlijke gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De directeur/regiosecretaris vormt de schakel tussen het Drechtstedenbestuur, de regionale ambtelijke organisatie en de 7 gemeenten. De regionale ambtelijke organisatie bestaat uit verschillende onderdelen: Sociale Dienst, Gemeentebelastingen en basisinformatie, Onderzoekscentrum, Ingenieursbureau, Servicecentrum en Bureau Drechtsteden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.