Zaterdag 20 juli zijn Ada d'Hamecourt en haar levenspartner Ton Delemarre te gast in Studio De Witt

19 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Zaterdag 20 juli zijn Ada d'Hamecourt en haar levenspartner Ton Delemarre te gast in Studio De Witt

DORDRECHT - Zaterdag 20 juli zijn Ada d'Hamecourt en haar levenspartner Ton Delemarre te gast in de uitzending van Studio De Witt. Beiden zijn cultureel en maatschappelijk bekende Dordtenaren. d'Hamecourt staat in Dordrecht onder meer bekend om haar samenwerkingsprojecten met Oost-Europa.

Ton Delemarre
Ton Delemarre was kabinetschef van de toenmalige burgemeester van Dordrecht mr. J.J. van der Lee. Toen Van der Lee burgemeester werd, kreeg hij ook de opdracht mee Dordrecht op cultuurgebied meer op de kaart te zetten.

Delemarre werd aangesteld als secretaris van de culturele raad Dordrecht. Delemarre was dus meer dan een ambtenaar cultuur. Toen de gemeentepolitiek een einde maakte aan de zelfstandige positie van een Culturele Raad bleven hij Ada zich actief inzetten voor de Dordtse Kunst en Cultuur.

Ben Corino gaat met deze markante Dordtenaren het gesprek aan over hun betrokken inzet voor het Dordtse culturele leven.

In het tweede uur is er aandacht voor de Dordtse en Drechtstedelijke actualiteiten van deze week.
Tot eind augustus is het derde uur, de "Politieke Stamtafel" met reces.

Dichter van Dienst is Maria Ros
In het derde uur is er aandacht voor de politiek aan de Politieke Stamtafel

Studio De Witt van 10.00u-13.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal 1083(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.