Zonnige energie voor Het Spectrum Vreedonk

22 juli 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Bewoners van Het Spectrum Vreedonk krijgen voortaan schone energie uit de stopcontacten. Op het dak zijn de afgelopen weken 468 zonnepanelen geplaatst.

Door het plaatsen van de zonnepanelen werkt Het Spectrum mee aan verduurzaming en het levert op de lange termijn een kostenbesparing op.

De zonnepanelen leveren het zorgcentrum aan de Vreedonklaan veel schone energie op, te vergelijken met het verbruik van 38 huishoudens. Tevens zorgt deze investering voor een jaarlijkse CO2 besparing die te vergelijken is met 500 keer heen en weer vliegen naar Parijs.

“Door elektriciteit via de zon op te wekken, kan Het Spectrum op den duur meer geld besteden aan de zorg van haar bewoners. We merken dat meer zorgcentra in Nederland deze investering in verduurzaming willen maken want de vraag ernaar stijgt”, vertelt Jeroen Overduin, woordvoerder van PowerQ. Deze Rotterdamse onderneming realiseert verduurzaming en energie-inkoop en heeft als hoofdaannemer ruim 100 zonnepaneelprojecten afgerond, met name in de zorgsector.

Foto's: Op het dak van Het Spectrum Vreedonk zijn ruim 400 zonnepanelen geplaatst. (Foto's: Rody Dubbelman)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.