Dordrecht herdenkt 445 jaar Vrije Statenvergadering

21 juli 2017
Dordrecht herdenkt 445 jaar Vrije Statenvergadering

DORDRECHT - De betekenis van de eerste vrije statenvergadering in Dordrecht op woensdag 19 juli 2017 precies 445 jaar geleden beroert nog steeds mensen. Dordrecht had die dag in elk geval rondom het museum Hof van Nederland een programma vanaf 17 uur met om 19 uur een toespraak van burgemeester Peter van der Velde.

Daarna was er een hagepreek waaraan meewerken de predikanten GertJan Vogel en Erik Schipper, pastoor Tjeerd Visser en wethouder Rik van der Linden (ChristenUnie/SGP).

De organisatie berustte bij het Platform van Dordtse kerken. Voorzitter Hans Berrevoets: ,,De betekenis van 1572 anno 2017 houdt mensen bezig. De een spreekt over een sleutelmoment in de vaderlandse geschiedenis. De ander ziet Dordrecht 1572 als een onderdeel van een proces om naar onafhankelijkheid te groeien. In elk geval staat Dordrecht als oudste stad van Holland in geschiedenis en daarover praten we als betrokken burgers nog steeds. Dordt is dus meer dan een stad van stenen. Daarbij past herdenken en vieren en dat is ook de kern van 19 juli 2017. Het is goed dat daar ruimte voor is in veelkleurig Dordrecht anno 2017".

Foto's: Wim van de Pol

Beschrijving van de foto's van boven naar beneden:
1. Opening
2. Herman Pleij
3. Pastor RK Tjeerd Visser
4. Burgemeester
5. Gilde orkest
6. Dir. Schoon van museum en Geert van de Movies
7. Overzicht  van de kloostertuin
8. Hans Berrevoets

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Hof
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.