Stadslandbouwkas De Oude Beer even dicht; temperaturen tot boven de 45 graden

25 juli 2019
Stadslandbouwkas De Oude Beer even dicht; temperaturen tot boven de 45 graden

DORDRECHT - Het mag de afgelopen dagen warm zijn geweest en ook vandaag is het puffen, bij de Stadslandbouwkas De Oude Beer is het helemaal niet te houden. Ze gaan er dan ook even tussenuit.

“In de kas wordt het de komende dagen zo erg heet dat we hebben besloten om deze week niet open te zijn”, meldt coördinator Jan Ligtenberg op facebook. “De temperaturen in de kas zullen boven de 45 graden uitkomen, dat is niet verantwoord om daar dan aan het werk te zijn. Zoals het er nu uitziet is het vanaf zondag weer een beetje normaal en dan zijn we er weer natuurlijk.” Rasoptimist Jan ziet ook nog wel iets positiefs aan het priemende zonnetje. “De tomaten krijgen een mooi kleurtje, die hebben in die warmte staan te genieten en een beetje meer smaak gekregen.”

Nieuwe bewoners
De Stadslandbouwkas heeft er sinds kort een aantal bewoners bij. Er zijn vliegende tijgers uitgezet tussen de tomaten. Het zijn kleine groene wantsen die alle plaag insecten opeten. Daarnaast is een rondlopende kip mama geworden. Het kuikentje scharrelt met zijn moeder rond in de kas en heeft het enorm naar zijn zin. Zelfs de katten hebben respect voor het kleine kippetje volgens Jan, en hebben nog niet geprobeerd om het beestje op te peuzelen.

De Oude Beer aan de Straatweg 108 heeft een oppervlakte van vierduizend vierkante meter kas ruimte en ongeveer honderd vierkante meter buitenruimte. In de kas worden groentes gekweekt zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Een deel van de opbrengst gaat naar sociale doelen zoals de voedselbank. De kas is normaliter open op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagmiddag van 13:00 uur tot 17:00 uur. Er is dan de mogelijkheid om verse groentes te kopen, maar ook om gewoon eens langs te komen en te kijken hoe al die diverse groentes groeien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.