Pollers, goede oplossing of irritante wegversperring?

04 augustus 2012

DORDRECHT - In juni is de gemeente Dordrecht gestart met het forum voor het verkeersplan Centrum. Bewoners, ondernemers en bezoekers van de stad kunnen in het forum aangeven wat zij van de verkeerssituatie in het centrum vindt. Vanaf vandaag staat er ter illustratie een nieuw filmpje op het forum: De pollers.

De binnenstad van Dordrecht is gedeeltelijk afgesloten met pollers. De pollers zijn jaren geleden om verschillende redenen geplaatst. De verkeersstroom dwars door de binnenstad wordt tegengegaan en om de binnenstad heen geleid. Door de pollers is een autoluw gebied ontstaan waar het winkelend publiek kan genieten van de mooie, historische binnenstad, de winkels en de terrassen.
 
Niet iedereen is even blij met de pollers. In januari is er zelfs een Stadsdebat over de pollers geweest. Tijdens het debat bleek dat er zowel voor- als tegenstanders van de pollers zijn. De gemeente heeft veel gehoord tijdens het debat, maar zou graag nog meer reacties over de pollers op het forum lezen.
 
Bewoners, ondernemers of bezoekers van de stad die willen reageren op de pollers of andere verkeerssituaties, kunnen hun reactie plaatsen op het forum via de website www.dordrecht.nl/verkeersplancentrum. De reacties uit het forum worden gebruiken als input voor het nieuwe verkeersplan voor het centrum.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.