Bluebirds in the Backyard officieel geopend aan de Wijnstraat

08 juli 2019
Bluebirds in the Backyard officieel geopend aan de Wijnstraat

DORDRECHT - Kilo’s koffie en volop taart gingen er doorheen bij de opening van Bluebirds in the Backyard op 5 juli. Gelukkig kon het worden aangevuld door collega’s van Post en Giraffe coffee. De medewerkers waren dankbaar voor alle bezoekjes, bloemen en warme reacties. Wethouder Maarten Burggraaf knipte een lintje en het nieuwe pand aan de Wijnstraat 153 is officieel geopend. Voorheen zat hier het restaurant Huis Roodenburch.

Het is iets moois geworden, met een restaurant, warenhuis, stadstuin, zalen en een speelplek. Sinds begin mei is er hard gewerkt in het nieuwe pand. Het pand telt vier mooie stijlkamers uit de 16e eeuw, waarvan eentje een tafel heeft van 14 meter lang. De kamers zijn teruggebracht in de rococo stijl. Twee van de vier worden straks gebruikt voor bruiloften, conferenties, vergaderruimtes, lunchconcerten en besloten diners. De andere twee stijlkamers worden als winkelruimtes ingericht.

Restaurant
Het restaurant omvat een all-day breakfast, lunch, diner en huisgemaakte zoetigheden gecombineerd met een drankenkaart. Er worden diverse gerechten met zoveel mogelijk duurzame, lokale en biologische ingrediënten geserveerd. Ook een high-tea behoort tot de mogelijkheden.
In het achterste gedeelte van het souterrain is het petit café. Hier kun je relaxen met lekkere koffie en thee. De kinderen kunnen hier spelen in een grote speelruimte en genieten van een kindermenu. Regelmatig worden er workshops en activiteiten voor kinderen gehouden.

Lifestyle- en vintage producten
Verspreid over twee etages kun je straks in het warenhuis shoppen met lifestyle- en vintage producten. In de garden market vind je planten en bloemen. Beneden in het souterrain en boven in twee stijlkamers kan geshopt worden.

Bij Bluebirds in the Backyard vonden regelmatig muzikale optredens plaats. Ook dat komt terug op de nieuwe locatie. Het Music Department is te vinden in het souterrain, waar je handgemaakte en vintage muziekinstrumenten vindt. In de werkplaats kun je je gitaar laten repareren of een servicebeurt laten geven. Voor de optredens wordt samengewerkt met het Leerorkest en Big Rivers. Tijdens Big Rivers is er een podium bij Bluebirds in the Backyard.

Openingstijden
De openingstijden van Bluebirds in the Backyard worden: woensdag 10 - 17 uur, donderdag 10 - 17 uur, vrijdag 10 - 22 uur, zaterdag 10 - 22 uur en zondag 12 - 17 uur.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.