Record Store Day op 16 april bij Velvet Music

08 april 2016
Record Store Day op 16 april bij Velvet Music

DORDRECHT - Op zaterdag 16 april 2016 zal de zevende Nederlandse editie van Record Store Day, dé feestdag voor en door de onafhankelijke platenzaken over de gehele wereld, plaatsvinden. Opnieuw zal platen- en cd-winkel Velvet Music Dordrecht er alles aan doen om een feestje te bouwen in de winkel aan de Vriesestraat.

Record Store Day (RSD) is een uniek evenement dat plaatsvindt in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan en is hiermee het grootste en tevens het meest intieme muziekevenement ter wereld.

De eerste editie vond plaats in enkele tientallen platenwinkels in de Verenigde Staten in 2007 waarna al gauw winkels over de hele wereld meededen. Vanaf 2009 wordt er dus ook jaarlijks een RSD in Nederland georganiseerd, en deze vindt altijd plaats op de derde zaterdag in april.
Ook dit jaar zullen er weer enkele honderden unieke en exclusieve releases het licht zien, veel daarvan speciaal en alléén ter gelegenheid van RSD. De oplages van al deze gekleurde 7”s, vierkante LP’s en splatter-10”s zijn vaak heel klein, dus kom absoluut even langs die dag.

Artiesten waarvan er dit jaar uniek materiaal verschijnt zijn onder meer Kings of Convenience, 21 Pilots, Balthazar, Nightwish, van Kooten & de Bie, The Residents, Jimi Hendrix en Motörhead om er maar eens een aantal te noemen. Een complete lijst van de speciale items staat op http://recordstoreday.nl/category/releases/. LET OP: niet alles van deze lijst zal overal beschikbaar zijn gezien de soms hele kleine oplages!!

Tevens zullen de winkelvloeren van meer dan 80 onafhankelijke platenzaken in Nederland op 16 april in kleine muziekpodia veranderen met meer dan 250 optredens van verschillende artiesten in kleine settings.

Ook de komende editie schotelen we het Dordtse publiek weer een mooi en bont liveprogramma voor dat zich zal afspelen tussen 11.00 uur en 18.00 uur. Het programma voor 16 april bij Velvet Dordrecht ziet er zo uit:

11.15 AapNootMies
12.00 Bottles of Love
13.00 Eefje de Visser
14.30 Adam & The Relevants
15.30 Go March
16.30 Tenfold
17.30 Goodnight Moonlight

Stipt om 09.00 uur openen we de winkel aan de Vriesestraat. Bij vorige edities van RSD stonden er al vroeg in de ochtend flink wat mensen in de rij om de exclusieve spullen te kunnen bemachtigen. Mocht je dus interesse hebben in deze speciale items (en dat heb je) dan is het raadzaam het wekkertje te zetten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.