Velvet Music Dordrecht en Leiden eersten met beluisteren en verkoop album Prince

10 september 2018
Velvet Music Dordrecht en Leiden eersten met beluisteren en verkoop album Prince

DORDRECHT - Donderdagavond 20 september is er bij Velvet Music Dordrecht in Het Magazijn een bijzondere luistersessie met een minstens zo bijzonder album: Prince’s ‘’Piano and a Microphone’’. Een dag voor de internationale release mogen Velvet Leiden én Velvet Dordrecht exclusief en als enige platenwinkels in Nederland het album al laten horen én verkopen.

De luistersessie van de bijzondere en intieme opnames van Prince vindt plaats in de nieuwe Velvet Dordrecht op de 1e etage in Het Magazijn. Voor aanvang van de luistersessie komt Prince-kenner en auteur van het boek ‘’Prince: The Dutch Experience’’ Edgar Kruize een introductie houden. Edgar Kruize (1974) volgt Prince’ carrière sinds de jaren tachtig en schreef in de loop der jaren voor diverse media over diens werk. ‘’The Dutch Experience’’ is het volledige verhaal van drie decennia Prince in de lage landen. Van de eerste moeizame stappen in Paradiso, tot de laatste triomftocht in de Ziggo Dome.

De plaat wordt afgespeeld op een bijzondere geluidsinstallatie: Vintage Audio Repair heeft een eigen one-of-a-kind geïntegreerde versterker ontwikkeld, de True-Blue Box. De geheel van hout gemaakte behuizing is een sieraad om te zien, en klinkt ook nog eens magistraal. De versterker zal later dit jaar pas te koop zijn, dus dat is dubbele primeur. Restaurant Het Magazijn zal speciaal voor deze avond twee unieke cocktails verkopen: de Purple Rain en de Raspberry Beret.

Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan ‘’Piano and a Microphone’’?
Het album legt thuis opgenomen studio-cassette-opnames vast van Prince. Het was hoogstwaarschijnlijk opgenomen door Prince om work-in-progress vast te leggen, niet met de intentie om deze opnames te gaan gebruiken als basis voor overdubs of aanvullend werk. De negen liedjes zijn uitgeklede versies van bekende nummers, waaronder een versie van Purple Rain, maar er zijn er ook vier die nooit eerder in welke vorm dan ook zijn uitgebracht. ‘’Mary, Don’t You Weep’’, ‘’Wednesday’’, ‘’Cold Coffee & Cocaine’’, and ‘’Why The Butterflies’’.

Een studioversie van ‘’Wednesday’’ was opgenomen op 24 october 1983, en werd het vijfde nummer op een vroege configuratie van ‘’Purple Rain’’, maar werd vervolgens verwijderd van het album en uit de soundtrack van de film naarmate het project vorderde. Het is niet bekend of er andere versies van ‘’Mary Don’t You Weep’’, ‘’Cold Coffee & Cocaine’’, and ‘’Why The Butterflies’’ ooit zijn opgenomen.
De titel van het album is een opzettelijke referentie naar Prince’s gelijknamige en allerlaatste tour in 2016 die in volle gang was toen Prince in april ’16 overleed.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.