Robis Koopmans stopt met overgebleven voedsel op markt ophalen; Leger des Heils neemt het over

07 augustus 2019
Robis Koopmans stopt met overgebleven voedsel op markt ophalen; Leger des Heils neemt het over

DORDRECHT - Al jaren haalt Robis Koopmans overgebleven voedsel op van de markt, wat anders weg zou worden gegooid. Aanvankelijk maakte hij hier met andere vrijwilligers gratis veganistische (zonder dierlijke ingredienten) maaltijden van, later werden dit afhaalmaaltijden. Maar nu is het tijd voor wat anders. “Ik ga weer andere dingen doen en komend seizoen zullen mensen van het Leger des Heils de groente van de markt ophalen en deze een goede bestemming geven”, kondigt Robis aan op zijn facebookpagina.

In augustus 2015 begon Robis met de Freegan Kitchen bij het culturele ontmoetingscentrum DOOR, toen nog op de Voorstraat. Deze gezonde maaltijden, gemaakt van de overgebleven groenten van de markt en voedsel van boeren en winkels, waren geliefd. Zo’n honderd mensen smulden elke week van het vaak drie-gangen gerecht en genoten van de gezelligheid. Later werd de Freegan Kitchen naar Merz verplaatst, waar op 4 september 2017 de laatste maaltijd werd voorgeschoteld.

Robis bleef voedsel op de markt ophalen en hieruit ontstond Vogelfood. Dit waren gratis af te halen maaltijden bij ontmoetingscentrum Het Vogelnest in de Vogelbuurt. De laatste tijd kon je op het Vogelplein de groenten ophalen. Na een zomerstop heeft Robis besloten zich op andere dingen te richten en nemen mensen van het Leger des Heils het stokje over, wat betreft het ophalen en verwerken van de overgebleven groenten van de markt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.