Waarschuwing voor spoofing via telefoon

07 augustus 2019
Waarschuwing voor spoofing via telefoon

DRECHTSTEDEN - De afgelopen dagen zijn diverse mensen uit de Drechtsteden gebeld door telefoonnummer 045-7506915, dat is gekaapt om hier misbruik van te maken.

De hacker achter dit nummer doet zich voor als een medewerker van Microsoft, met de mededeling dat uw computer dringend moet worden nagekeken en of men op afstand volledige toegang wil geven tot deze computer.

Uiteraard moet men dit niet zomaar doen. Men moet alleen vertrouwde personen toegang geven tot uw computer.

De werkelijke eigenaar van het nummer 045-7506915 heeft inmiddels aangifte gedaan bij de Politie. Het kan nog wel even duren voordat dit nummer volledig is afgesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.