Neuropsycholoog Maxime Derksen geeft uitleg dementie in het Alzheimer Café

09 augustus 2019
Neuropsycholoog Maxime Derksen geeft uitleg dementie in het Alzheimer Café

DORDRECHT - Op maandag 19 augustus vertelt neuropsycholoog Maxime Derksen over de criteria van dementie en de rol van neuropsychologisch onderzoek bij het vaststellen van de diagnose. Er wordt over specifieke testen uitleg gegeven, waarmee het mogelijk is uitspraken te doen over cognitieve functies zoals geheugen, taal, aandacht en concentratie, planmatig denken en handelen. Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door zangeres Sanne.

De avond vindt plaats bij Het Parkhuis, Haaswijkweg Oost 69a, tel. 078-622.00.00. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt ca. 21.30 uur.
De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. De stand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig voor het verkrijgen van mondelinge informatie, info-materiaal en boeken die er toe doen, die u gratis kunt lenen.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.