Nieuw Dordts collectief Foto Wonders wil positievere beeldvorming uitgaansleven en horeca in Dordt

14 augustus 2019
Nieuw Dordts collectief Foto Wonders wil positievere beeldvorming uitgaansleven en horeca in Dordt

DORDRECHT - Horecazaken die dicht gaan, gevechten voor of in de kroeg, te hard pratende mensen voor de deur. Het zijn allemaal negatieve geluiden over het uitgaansleven en de horeca in Dordt. Geluiden die breed worden verspreid via social media. Die beeldvorming kan positiever vindt het nieuwe Dordtse collectief Foto Wonders. Zij wil hier verandering in brengen.

Het collectief bestaat uit algemeen jonge Nightlife en Event fotografen die zich storen aan de stroom van negatieve beelden. “We hebben het heel vaak heel leuk in de stad. Een goede sfeer, een hoop gezelligheid”, legt Erik van der Lei van Foto Wonders uit. “Die kant van het nacht- en horecaleven, daar willen wij de nadruk op leggen.”

Het collectief hoopt met foto’s andere sfeerimpressies neer te zetten die plezier en vreugde uitstralen om zo bij te dragen aan een positiever beeld. “Er zijn al een aantal ondernemers zoals Brut, Scheffers, Kazerne, Beneej, Teun en Veerplein die met het gebruik van fotografie zich inzetten voor een beter imago”, aldus Erik. Volgens hem is dat niet zonder reden. “Er is sterke concurrentie van het toenemende aantal festivals. Om gasten te binden is het noodzakelijk een goede sfeerimpressie te hebben en dat zien de ondernemers meer en meer in.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.