Dochters van Dordrecht bepalen thema op 20 augustus bij herdenking Johan en Cornelis de Witt

16 augustus 2019
Dochters van Dordrecht bepalen thema op 20 augustus bij herdenking Johan en Cornelis de Witt

DORDRECHT - Bij het standbeeld van de broers DE WITT op de Visbrug is dinsdag 20 augustus 2019 wederom een herdenking. Om zeven uur begint de bijeenkomst.

Johan en Cornelis werden op 20 augustus 1672 in Den Haag vermoord. De zonen van Dordrecht, die werden geboren in de stad in 1623 en 1625, stonden tussen 1650 en 1672 in het hart van de macht van het toenmalige Nederland, dat bekend stond als republiek.

Ben Corino van het radio programma Studio de Witt behoort tot de aanjagers van meer aandacht voor de broers. In 1918 kregen zij een standbeeld op de brug waar al enkele jaren wordt stilgestaan bij hun betekenis.

Dit jaar is er een speciaal thema in het jaar van de dochters van Dordrecht

(bron dochters van Dordrecht)

Dinsdag 20 augustus 2019 is er de Herdenking Gebr. De Witt | Met speciale aandacht voor Maria van Berckel, vrouw van Cornelis de Witt | Locatie: Standbeeld Gebroeders de Witt op de Visbrug, vanaf 19.00 uur.

Maria van Berckel (1632-1706) – Echtgenote van Cornelis de Witt, die onder haar tijdgenoten bekend stond als intelligent, mondig en als iemand met een sterk karakter naar wie geluisterd werd. Ze nam de taken van haar man waar als hij voor langere tijd van huis was en heeft haar man minstens één keer, maar waarschijnlijk vaker, beïnvloed bij cruciale beslissingen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.