PVDA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk komt op werkbezoek voor gesprekken met en over Chemours

20 augustus 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / SLIEDRECHT - PVDA Statenfractie met nieuwe gedeputeerde en PVDA Tweede Kamerlid Gijs van Dijk komen op werkbezoek voor gesprekken met en over Chemours - ook gesprekken met bewoners.

Doel werkbezoek
Vrijdagmiddag 23 augustus a.s. komen de PvdA Provinciale Statenfractie - Willem Minderhout, Leo Bruijn, Evelyn Hijink en huidig Statenlid en ook beoogd PvdA-gedeputeerde Anne Koning – met Tweede Kamerlid Gijs van Dijk naar Dordrecht voor een bezoek aan Chemours van 13.30 uur tot ca. 14.30 uur.

PvdA fracties uit Dordrecht, Sliedrecht en andere Drechtsteden zijn hierbij ook vertegenwoordigd.
Vanaf 16.00 uur zijn  geïnteresseerde bewoners  van harte uitgenodigd voor een gesprek met de delegatie in buurthuis De Volière op de Staart, Adj. H.P. Kosterstraat 5 op de Staart in Dordrecht.
Doel van het bezoek is na te gaan hoe de uitstoot van zeer gevaarlijke stoffen van fabrieken zoals Chemours in de toekomst kan worden voorkomen. Een goede samenwerking tussen Rijk,  provinciebestuur en gemeentebesturen is hiervoor van groot belang. Want met adequate wetgeving, vergunningverlening, controle en handhaving  op verschillende bestuurlijke niveaus, gebruik makend van strenger wordende Europese normen, kan dit doel het beste bereikt worden. Recent heeft hierover een overleg plaatsgevonden in de Tweede Kamer met de verantwoordelijke minister en staatssecretaris.

Van belang is bovendien dat een nieuw bestuur (Gedeputeerde Staten) zal aantreden van de provincie Zuid-Holland, met vertegenwoordigers van een coalitie van VVD, ChristenUnie/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA. Het nieuwe provinciebestuur kan op dit gebied nieuwe accenten zetten.
In het nabijgelegen buurthuis De Volière in de Adj. H.P. Kosterstraat 5 op de Staart in Dordrecht zal het gesprek met Chemours met elkaar geëvalueerd worden en worden besproken wat de huidige situatie is met Chemours, hoe de uitstoot van gevaarlijke stoffen aan banden te leggen, en hoe daarmee o.a. door vergunningverlening en handhaving om te gaan op alle bestuurlijke niveaus. Ook de vervuiling die in het verleden is opgetreden zal onderwerp van gesprek zijn. 

Gesprekken met bewoners
Hier in De Volière in de Adj. H.P. Kosterstraat 5 op de Staart in Dordrecht zijn vanaf 16.00 uur ook bewoners van harte uitgenodigd om onder het genot van een drankje informeel te spreken met het Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (woordvoerder zeer gevaarlijke stoffen/Chemours), met de nieuwe PvdA Gedeputeerde Anne Koning, Statenleden Willem Minderhout, Leo Bruijn en Evelyn Hijink en vanuit de Dordtse PvdA-gemeenteraadsfractie Herman van der Plas en Jacqueline van den Bergh.   
Vandaag - dinsdag 20 augustus - is de presentatie van het nieuwe college van de Provincie met hun Coalitieakkoord. Ook daarover kan in gesprek worden gegaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.