Beter voor Dordt over aanstaande sluiting Dierenweide

20 augustus 2019 door Hennie van der Zouw
Beter voor Dordt over aanstaande sluiting Dierenweide

DORDRECHT - De fractie van Beter Voor Dordt heeft kennisgenomen van de voorgenomen sluiting per 1 oktober aanstaande van de zogenaamde dierenweide in Sterrenburg. In 2002 heeft de gemeente al een poging ondernomen om deze weide tussen de Smitsweg en de Mildenburg, te sluiten. De rechter is daar destijds niet mee akkoord gegaan, omdat de als argument opgevoerde overlast niet aantoonbaar bleek. Omdat er nog steeds klachten binnenkomen over de weide, heeft de gemeente inmiddels de huur opgezegd. Dit terwijl de weide de afgelopen 30 jaar ook aantoonbaar een sociale functie in de wijk heeft vervuld.

De fractie van Beter Voor Dordt heeft een aantal vragen en een voorstel.
1. In 2002 heeft de rechter de sluiting afgewezen. Is het college van mening dat er nu sprake is van wezenlijk andere en meer klachten dan in 2002?
2. Is het college van mening dat bij een eventuele rechtsgang er nu sprake zal zijn van onderbouwde argumentatie waardoor een sluiting wel op een positief oordeel van de rechter zal kunnen steunen?
3. Op welke argumenten baseert het college deze veronderstelling?
4. Heeft de beheerder/eigenaar nagelaten om goed te zorgen voor de daar aanwezige dieren?
5. Is het college het eens met de stelling dat de dierenweide al ruim 30 jaar een brede sociale functie kent in de wijk?

Beter Voor Dordt steunt een brede participatie in Dordrecht. Op basis van de diverse meningen in de wijk en stad over het wel of niet ontruimen van de dierenweide stelt zij het volgende voor;

Om te komen tot een breed gedragen besluit tot sluiting of voortbestaan van de dierenweide stellen we voor alle partijen die betrokken zijn bij de weide bij elkaar brengen. Op basis van deze participatie kan dan worden onderzocht of er onder alle belanghebbenden voldoende draagvlak gevonden kan worden voor het al dan niet in stand houden van de weide.
Gezien de urgentie hoopt de fractie op korte termijn een reactie te krijgen op de vragen en het voorstel. In afwachting van de mogelijkheden vragen we het college om vooralsnog het besluit om de huurovereenkomst te beëindigen niet door te voeren.

Beter Voor Dordt

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.