50-plussers in beweging met calisthenics

21 augustus 2019 door Hennie van der Zouw
50-plussers in beweging met calisthenics

DORDRECHT - Als je dacht dat calisthenics alleen voor jongeren bestemd is dan heb je het helemaal  mis. Ouderen in Dordrecht bewijzen dat ook zij aan calisthenics kunnen doen. Onder begeleiding van  calisthenics trainer en atleet Jason Bonam gaat een groep ouderen in de leeftijd van 50 - 77 jaar op 20  augustus aan de slag in het calisthenicspark te Dordrecht. De ouderen waren zeer enthousiast en  deden actief mee. Jason vond het niveau van de ouderen verrassend hoog. De reacties na de clinic  waren zeer positief.

Voor initiatiefnemer Jason Bonam is het de eerste clinic die hij speciaal opzette voor een groep 50- plussers. De gedachte hierachter is dat calisthenics niet alleen voor de jongeren is maar ook voor  ouderen. Jason wil graag iedereen en dus ook ouderen kennis laten maken met de sport. Het is een  leuke manier om samen te komen in het calisthenicspark en met leeftijdsgenoten te sporten. Een hele  andere invulling van je dag dan bijvoorbeeld in de reguliere setting van een activiteitencentrum voor  ouderen.

Daarnaast levert de krachttraining gebaseerd op je eigen lichaamsgewicht als weerstand, mist goed  uitgevoerd een positieve bijdrage voor de ouderen m.b.t. een fittere en vitalere oude dag. De training  maakt niet alleen fysiek sterk maar ook mentaal. Het is wel raadzaam dat ouderen wel altijd onder  begeleiding van een trainer sporten om zo veilig te sporten en blessures te voorkomen.

Bij voldoende animo zal Jason de calisthenics clinics voor de doelgroep voortzetten. Ouderen die kennis willen maken met de sport calisthenics of regelmatig willen trainen middels calisthenics kunnen zich dan aanmelden via email calisthenicsprojectnl@gmail.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.