Open brief van de VSP aan Wethouder Van der Linden

22 augustus 2019 door Hennie van der Zouw
Open brief van de VSP aan Wethouder Van der Linden

DORDRECHT - De heer Leo Stolk stuurt namens de VSP de volgende open brief aan Wethouder Rik van der Linden: 'Net voor de grote vakantie (6 juni 2019) heb ik vragen gesteld over de problemen op het Leerpark wat betreft het parkeren. Ook een probleem is het weghalen van de voetstraat ten behoeve van het bouwwerk wat er moet komen.

De parkeerproblemen worden nog groter nu blijkt dat een stuk weg een parkeerverbod krijgt. Ruim 10 wagens minder. (Max Groottelaan en de Laan der Verenigde Naties.) Heijmans heeft 25 parkeerplaatsen afgezet met een hoog hek. Waarom zij zoveel ruimte nodig hebben is mij niet duidelijk. Daarom wil ik de Wethouder nogmaals vragen of er iets aan te doen is om deze parkeerplaatsen weer terug te geven aan de openbare ruimte.

Nu dat ook nog eens 10 plaatsen weg gaan op de Max Grootelaan zal de parkeerdruk nog groter worden en niet aantrekkelijk voor de bezoekers van het Leerpark in de breedste zin. Een oplossing zou kunnen zijn om het betaalde parkeerterrein gratis te maken zolang de bouw bezig is. (Ongeveer anderhalf jaar).

Ook wil ik nogmaals aandacht vragen voor de gevaarlijke situatie nu de voetstraat tussen het Schippersinternaat en Valkzicht er niet meer is. Je ziet, dat veel scholieren gewoon de weg nemen waar openbaar vervoer massaal rijdt. De bewegwijzering is erg minimaal. Mogelijk, dat daar meer aandacht aan besteed kan worden. Voor de kinderen van het Schippersinternaat is de gevaarsetting nog meer geworden. Nu moeten ze 2 x de busbaan oversteken.

Nu dat de scholen weer gaan beginnen (begin september) zou het fijn zijn als alles in orde is.'

Met Vriendelijke groet.
Leo Stolk namens de VSP

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.