Maritiem event op 6 en 7 september

29 augustus 2019 door Hennie van der Zouw
Maritiem event op 6 en 7 september

DRECHTSTEDEN - Op 6 en 7 september vindt Flow Drechtsteden plaats op en rond het Energieplein in Dordrecht. Op deze dagen laat de maritieme maakindustrie zich van haar beste kant zien aan jong en oud.

Er zijn races met snelle duurzame zonneboten, er is een informatiemarkt en u kunt u kijkje nemen bij drie toonaangevende bedrijven in deze sector.

Solarbotenspektakel
Het water rondom het Eiland van Dordrecht vormt beide dagen het wedstrijdterrein van de spectaculaire zonnebootraces van Solar Sport One. Met boten die via zonnepanelen energie opwekken strijden teams tegen elkaar om met zo weinig mogelijk waterweerstand de snelste tijden neer te zetten.

Op zaterdag 7 september is er naast de solarraces ook een informatiemarkt op het Energieplein. Bedrijven en scholen laten u kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen en de talloze carrièrekansen die ze te bieden hebben. Zo kunt u een stukje varen met een door 10XL geprinte boot. Ook is een prototype (op schaal) van een elektrische speedboot te bewonderen. In het Technolab van Solar Sport One inspireren de teamleden van de solarboten u graag met hun verhalen, kennis en ervaring. Scheepsmotorendistributeur Koedood Marine Group is aanwezig. Bij medewerkers van de Duurzaamheidsfabriek en Loket Zwijndrecht kunt u terecht met al uw vragen rondom opleidingen in de maritieme sector en techniek.

Bedrijfsbezoeken
Drie maritieme bedrijven zetten zaterdag 7 september de deur open. Bij de Dordtse Scheepswerf Kooiman Hoebee kunt u zien hoe een groot binnenvaartschip op de wal wordt gezet. Bolidt Campus in Hendrik-Ido-Ambacht dompelt u onder in de wereld van thermohardende kunststoffen voor vloeren en scheepsdekken. Logo Flow DrechtstedenBij Veth Propulsion in Papendrecht krijgt u meer informatie over hun werk op het gebied van roerpropellers, boegschroeven, dieselmotoren en generatorsets. Voor alle bedrijfsbezoeken dient u zich vooraf aan te melden.

Op www.flowdrechtsteden.nl staat meer informatie en kunt u zich aanmelden voor de bedrijfsbezoeken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.