KFC Dordrecht opent op 16 september

30 augustus 2019 door Hennie van der Zouw
KFC Dordrecht opent op 16 september

DORDRECHT - Op maandag 16 september 2019 is het zover. De langverwachte Kentucky Fried Chicken Dordrecht opent dan zijn deuren aan het Achterom 1. Veel mensen, vooral ook jongeren, kijken al een tijd uit naar een vestiging van de fastfoodgigant in Dordrecht. In 2012 werden er zelfs in één maand duizend handtekeningen opgehaald om de zaak hierheen te krijgen en uitgereikt aan de gemeente. Die heeft hier niet veel over te vertellen, maar het geeft aan dat er veel belangstelling voor KFC is.

Kentucky Fried Chicken is een fastfoodketen en is vooral bekend om zijn kipstukken en hot wings. Verder biedt zij verschillende soorten burgers, wraps, boxmeals en salades.

Zoals het er nu uitziet wordt het de 60ste afdeling van KFC, alleen al in Nederland. In 1890 is het  bedrijf opgericht in Amerika. In dat jaar begon ‘Kentucky Colonel’ Harland een motel in Kentucky waarbij hij southern stule chicken verkocht in het restaurant. In 1939 uiteindelijk, vindt de oprichter zijn mix van elf specerijen en kruiden, die ook nu nog in het bedrijf worden gebruikt. In 1972 werd de eerste KFC in Nederland geopend, in Rotterdam om precies te zijn.
KFC Dordrecht is een van de meer dan 22.000 KFC-restaurants wereldwijd.

Overigens is niet iedereen gecharmeerd van Kentucky Fried Chicken. Zo verspreidde Stichting Wakker Dier vorig jaar een commercial, met een parodie op de commercials van KFC. Hierin wordt het gebruik van de zogenaamde plofkip door KFC op de korrel genomen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.