Vanaf vandaag Hugo de Grootlaan afgesloten voor werkzaamheden

09 september 2019
Vanaf vandaag Hugo de Grootlaan afgesloten voor werkzaamheden

DORDRECHT - De Hugo de Grootlaan en het fietspad ernaast krijgen een opknapbeurt. Er is sprake van ernstige spoorvorming en er veel ruimte tussen de klinkers van de rijbaan en de tegels van het fietspad. Bij het opnieuw bestraten wordt gebruik gemaakt van het oude materiaal. Alle betonnen straatstenen en trottoirtegels die er uit worden gehaald, gaan naar Struyk Verwo. Dit Dordtse bedrijf breekt ze en verwerkt ze in nieuwe stenen.

De gemeente doet mee aan een landelijke proef onder supervisie van TNO met betonstenen zonder cement. Cement is een van de belangrijkste veroorzakers van CO2 in de wegenbouw. Er komen verschillende vakken. In één vak komen stenen mét en in de andere vakken stenen zonder cement. Een deel heeft een toplaag van cement, een ander deel krijgt een alternatief bindmiddel. TNO meet een jaar lang de effecten.

De Hugo de Grootlaan en het fietspad zijn tijdens werk (start 9 september) afgesloten; er zijn omleidingsroutes. Het werk duurt tot eind 2019.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.