Hart onder de riem voor de stichting Geef het Dordt

23 juni 2018
Hart onder de riem voor de stichting Geef het Dordt

DORDRECHT - “De rommelmarkt was een geweldig succes met ruim 200 bezoekers”, vertelt Suzan de Groot, vrijwilligster bij de stichting Geef het Dordt. “Het is voor herhaling vatbaar.” De stichting heeft de rommelmarkt op 16 juni georganiseerd om geld binnen te halen voor de huur van het gebouw en andere onkosten. Dit vond plaats in het voormalige schoolgebouw aan de Bosboom Toussaintstraat 62, de thuisbasis van de stichting. De goed geslaagde dag betekent tegelijkertijd een hart onder de riem voor de betrokken vrijwilligers.

"Het was prachtig weer tijdens de rommelmarkt en ook de kinderen hebben zich goed vermaakt", aldus Suzan. Voor hen stelde Candyman een springkussen beschikbaar. Een grote groep vrijwilligers was al vroeg aanwezig om de boel op te bouwen. Een Djembe groep zorgde voor de muziek en natuurlijk was er een hapje en een drankje.

De stichting Geef het Dordt verzamelt tweede hands goederen die ze dan weer verspreidt onder mensen die het hard nodig hebben. De meeste aanvragen komen binnen via het Sociale Wijkteam, maar ook het jeugdzorg en het Leger des Heils weten ze te vinden. Omdat ze sinds kort de huur voor het pand zelf op moet brengen, heeft ze de rommelmarkt georganiseerd. De spullen hiervoor heeft de stichting gekregen van de tweede handszaak Schoon en Goedkoop, die inmiddels gestopt is.

De rommelmarkt werd georganiseerd in samenwerking met Speelotheek Pip & Zo. Doneren is nog steeds mogelijk. Druk hiervoor op de knop doneren op de facebookpagina van Geef het Dordt: https://www.facebook.com/geefhetdordt/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.