Geef het Dordt verhuist naar voormalige dansschool aan de Merwedestraat

27 februari 2019
Geef het Dordt verhuist naar voormalige dansschool aan de Merwedestraat

DORDRECHT - “Het is best wel snel gebeurd”, vertelt Suzan de Groot, oprichter van de stichting Geef het Dordt. “Vorige maand  kreeg ik te horen dat het gebouw verkocht is en dat we er 1 april er uit moesten. Dan zit je. Waar ga je met al die spullen heen?” De vrijwilligers van Geef het Dordt kunnen opgelucht adem halen. De stichting zit nu in een school aan de Bosboom Toussaintstraat. Dit gebouw is verkocht, maar inmiddels is er een nieuwe locatie gevonden. De stichting kan naar de oude dansschool aan de Merwedestraat van Trudy Overduin, vlak voor de oprit naar de N3.

Na even rondvragen door de vrijwilligers van Geef het Dordt, wist het ondernemersloket te vertellen dat de dansschool  leegstaat. Suzan is toen naar de  avond geweest over de beëindiging van de vrijwilligersbank en sprak de wethouder Peter Heykoop aan. “Ik heb hem geattendeerd dat het pand leegstaat.  Hij zei: “Stuur een mailtje naar me als herinnering.” In een tijdsbestek van twee weken was het geregeld. We zouden uitgenodigd worden om even te komen kijken bij het pand. Dat is afgelopen donderdag gebeurd. Toen zeiden we: “We gaan het gewoon doen.””

Geef het Dordt zorgt ervoor dat goederen een tweede leven krijgen, bij mensen die dat nodig hebben. Zo helpt ze armoede te bestrijden en draagt bij aan een beter milieu.

Kers op de taart
“Alles is gelijkvloers”, vertelt Suzan. “Er is plek om makkelijk te laden en te lossen, dus de jongens zijn hartstikke blij. Het is ook groter. Voorlopig zitten we daar wel weer even. Het is wel een kers op de taart. Het pand is van de gemeente. Als ik het goed begrepen heb, wordt het gesloopt, maar er is nog geen zicht op wat ermee gaat gebeuren."

Een nieuwe ontwikkeling bij Geef het Dordt is de samenwerking met de Huisraadbank. “We zijn heel nauw samen gaan werken met de voormalige huisraadbank. Die zijn gestopt, omdat ze ook geen ruimte hadden. Ze hebben een enorm netwerk. Als ze bij kunnen springen, springen ze bij. Riet van de Huisraadbank zoekt mooie gratis meubels op internet. Die haalt ze op en brengt ze hier. Je moet het samen doen, dat is waar het om gaat. Je bent allemaal hetzelfde doel aan het dienen.”

Feestelijke opening
Het is nu even wachten op een datum dat ze de dansschool in kunnen trekken. “Ik wilde maar dat ik een datum had", zegt Suzan. "Ik moet al die hulptroepen in gaan zetten. Inpakken, uitzoeken, verhuizen. Ik kan niks plannen, omdat ik niet weet hoe en wanneer we dat kunnen gaan doen. Als ik een datum weet, gaat de stichting op slot voor een week of twee. Even niet halen en even niet brengen. Anders is het geen doen hè. Daarna hebben we een feestelijke opening.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.