Geef het Dordt blijft groeien; 7 september officiële opening nieuwe locatie

22 juli 2019
Geef het Dordt blijft groeien; 7 september officiële opening nieuwe locatie

DORDRECHT - “De stichting groeit uit zijn jas. Ik wil niet groter worden dan dit”, vertelt Suus de Groot, enthousiast als altijd. Jaren geleden heeft ze Geef het Dordt opgericht, om Dordtenaren die in armoede leven te kunnen helpen met tweedehands spullen. In het voorjaar vond een verhuizing plaats van een school aan de Bosboom Toussaintstraat naar de oude dansschool aan de Merwedestraat van Trudy Overduin. Bij elke verhuizing groeit de stichting een beetje.

De opslagruimte van de locatie aan de Merwedestraat staat ook alweer vol met spullen.  Bij de ingang is een zithoek ingericht, waar de vrijwilligers Siem Wulfse en Sophia Schilt een kopje koffie zitten te drinken. Siem verzorgt het vervoer van de spullen en Sophia sorteert de spullen die binnenkomen. Voor en achter het pand staan bomen en struiken en er is een plein voor evenementen. “Ik heb het helemaal naar mijn zin”, aldus Suus. “Elke ochtend als ik binnenkom – ik ben altijd de eerste, even koffie zetten -  dan loop ik de ruimte in, zet de radio aan en heb elke morgen weer van 'wauw! '.”

Aanvragenstapel
Veel instanties en Dordtenaren weten Geef het Dordt inmiddels te vinden, voor het doneren van spullen of het indienen van een hulpaanvraag. “Ik heb vorig jaar tweehonderd aanvragen verwerkt, waarvan honderd complete inboedels,” zegt Suus. “Als ik naar mijn aanvragenstapel kijk zit ik zit nu ruim over de aantallen heen, vergeleken met vorig jaar.” Momenteel is ze in gesprek met de politiek voor subsidie, om meer tijd vrij te krijgen voor het werk. “Nu ben ik veel tijd kwijt met het lobbyen om de huur betaald te krijgen. Alles staat hoog op de politieke agenda wat armoedebestrijding betreft, ik verwacht wel dat er geld vrij komt.”

Opening
Op 7 september verricht wethouder Peter Heijkoop de officiële opening. Er zullen allerlei activiteiten plaatsvinden, waaronder een grote rommelmarkt. Suus: “We hebben veel geschonken gekregen voor de verkoop. Oud servies, heel veel merk en designerskleding en getaxeerde schilderijen. En de buren (Checkpoint Charley -red.) zorgen voor live muziek. Het gaat leuk worden.”

Het kernteam van Geef het Dordt bestaat naast de mensen op de foto, uit Wienus Dekker, Seya Emans en Wim van de Berg. Doordat er nu meer spullen binnenkomen en uitgaan, heeft Geef het Dordt er graag twee vrijwilligers bij om spullen op te halen en weg te brengen en iemand voor  administratieve ondersteuning. Met een paar uur per week zouden ze al geholpen zijn.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.