De Dordtse Puienprijs 2019

10 september 2019 door Hennie van der Zouw
De Dordtse Puienprijs 2019

DORDRECHT - In 2017 heeft de Vereniging Oud-Dordrecht, in het kader van haar 125-jarig jubileum, besloten tot het instellen van een Dordtse Puienprijs met als doel daarmee verbetering van het stadsaangezicht te ondersteunen. De prijs zal in beginsel om het jaar worden uitgereikt ter beloning van een geslaagde restauratie van de gevel van een pand, waarop het Beeldkwaliteitsplan binnenstad van toepassing is. De eerste keer werden panden genomineerd in de categorie ‘bedrijfspanden gerestaureerd’. Dit jaar zal de Dordtse Puienprijs voor de tweede keer worden uitgereikt, en zijn de genomineerde panden over twee categorieën verdeeld: ‘Woon-winkelhuis’ en ‘Herbestemming’.

Werkwijze
De Vereniging Oud-Dordrecht heeft een speciale Puienprijs Commissie ingesteld. Op basis van verbouwingen die de afgelopen 2 jaar gereed zijn gekomen en waarvoor de gemeente Dordrecht een bouwvergunning heeft verstrekt, heeft deze commissie een lijst opgesteld waaruit een shortlist van 6 panden per categorie is geselecteerd. Uit deze shortlist zal de Dordtse Puienprijs-commissie het winnende pand kiezen. Bovendien wordt het publiek uitgenodigd uit deze shortlist een pand kiezen voor de Publieksprijs!

De panden op de shortlist 2019
Categorie ‘Woon-winkelhuis’
•    Toulonselaan 90
•    Visstraat 27
•    Voorstraat 333/335
•    Voorstraat 341
•    Voorstraat 343
•    Vriesestraat 25

Categorie ‘Herbestemming’
•    Binnen Kalkhaven 2
•    Binnen Kalkhaven 5 A,B en C / Buiten Kalkhaven
•    Johan de Wittstraat 120
•    Maartensgat 3
•    Reeweg Oost 123
•    Spuiboulevard 102/110

Tot en met 13 oktober 2019 kan het publiek stemmen op de genomineerde panden via de website www.dordtsepuienprijs.nl. Op deze website staat ook de motivering van de jury om deze panden te nomineren. Het pand met de meeste stemmen wint de Publieksprijs.Prijsuitreiking
De Dordtse Puienprijs 2019 en de Publieksprijs worden uitgereikt aan de eigenaren van de desbetreffende panden op donderdag 17 oktober 2019 om 20.00 uur in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht.


Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.