“Wanneer is de volgende Dordrecht Matchtdag?”

11 september 2019 door Hennie van der Zouw
“Wanneer is de volgende Dordrecht Matchtdag?”

DORDRECHT - Veel Dordtenaren kunnen wel wat hulp gebruiken. Bijvoorbeeld bij tuinonderhoud, een klusje in huis of gewoon een gezellige wandeling met een kopje koffie. Daarom werd op 10 september een ‘Dordrecht Matcht’-dag georganiseerd.

“Wacht even: dus jij gaat met veel plezier bij iemand die je niet kent vandaag de ramen wassen? Die van ons kunnen ook een natte lap gebruiken, hoor!” 

INZET078! en WeHelpen Dordrecht gingen samen met medewerkers van Bibliotheek Aanzet, Buurtwerk, ContourdeTwern, Crabbehoeve, gemeente Dordrecht, Dordtse Helden, LET’s Ruilwinkel, MEE Plus, Present Dordrecht, Rabobank IJsselmonde Drechtstreden en de Sociaal Wijkteams aan de slag. In totaal 35 vrijwilligers realiseerden deze dag bijna 20 vragen van Dordtenaren. Dat varieerde van spullen naar het grof vuil brengen tot onkruid wieden en riet knippen. En van een gezellige wandeling tot ramen zemen en een druivenrank weer aan de muur bevestigen.“Ik was zo blij met de dames, we hadden zelfs binnen het uur de voortuin af. Morgen komt de woningstichting kijken, nou die zullen ook heel tevreden zijn. Ben er heel heel erg blij mee.”
Aan het eind van de dag blikten alle betrokken moe en tevreden terug: “Wat mij betreft voor herhaling vatbaar, hoor. Wanneer is de volgende?”

Wat is INZET078!
INZET078! is vanaf 1 september dé plek voor inwoners van Dordrecht om een leuke vrijwilligersklus te vinden. Er staan meer dan 200 vacatures voor je klaar. Op de website zoek je naar leuke vacatures of loop eens binnen voor antwoord op een vraag over vrijwillige inzet en meedoen in de samenleving. Je kunt er cursussen volgen om kennis en vaardigheden op te doen die van belang zijn voor je vrijwilligerswerk. INZET078! brengt je in contact met meer dan 1.000 organisaties.

Wat is WeHelpen?
Iedereen heeft wel eens hulp nodig. En wil best een keer een buurtgenoot helpen met een klusje of activiteit. Of samen iemand voor korte of langere tijd ondersteunen bij dagelijkse bezigheden. Wehelpen.nl/dordrecht is een website waarop ze elkaar kunnen vinden. Samen werken we zo aan een socialere samenleving waarin helpen en hulp vragen vanzelfsprekend is.

Foto's van Jeroen Niemeijer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.