Wilbertjan viert 12,5 jaar Fluister in Bibelot en neemt eind van dit jaar een pauze

19 september 2019
Wilbertjan viert 12,5 jaar Fluister in Bibelot en neemt eind van dit jaar een pauze

DORDRECHT - Voor de liefhebbers van Fluister was het even schrikken. Organisator Wilbertjan kondigde aan dat dit najaar de laatste Fluisterconcerten zullen plaatsvinden. Gelukkig komt hij daar een beetje op terug en is het meer het nemen van een pauze aan het einde van dit jaar. Maar voor het zover is, viert hij 12,5 jaar Fluister in Bibelot. Fluister staat voor intense luistermuziek. Dat kan elektronische ambient zijn, experimentele muziek, maar ook folk en singer songwriter.

“Fluister is echt een familieding geworden”, vertelt Wilbertjan. “We zijn naast organisator ook gastheren. We laten Dordrecht zien, koken, eten samen en meer. Dus toen ik thuis meldde dat ik wilde gaan stoppen, omdat het zo mooi geweest is, was mijn zoontje de eerste die protesteerde: “Je mag echt niet stoppen.” Dus vandaar heet het officieel een pauze.”

Al 12,5 jaar organiseert Wilbertjan concerten voor Fluister. Dit viert hij 17 oktober in Bibelot met de artiesten Deaf Center, Chantal Acda and Sylvain Chauveau. Deze zaterdag, op 21 september, is Fluister ook nog te beluisteren bij Pictura, met de artiesten Ochre, Hotel Neon en Transtilla .

Inmiddels organiseert Wilbertjan bij elkaar al 25 jaar concerten en heeft tal van internationale artiesten naar Dordrecht gehaald. Fluister heeft ook Utrecht, Den haag en Haarlem aangedaan. “Concerten organiseren is een verslaving, Je wilt een leuk bandje zien spelen en het meest eenvoudige is om het zelf te organiseren. Maar het is tijd voor andere dingen”, besluit Wibertjan.

Meer informatie over Fluister en de komende concerten is te vinden op hun website.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.