Op 23 september start de herinrichting van de Vest tussen de Vriesebrug en de Johan de Wittbrug

19 september 2019
Op 23 september start de herinrichting van de Vest tussen de Vriesebrug en de Johan de Wittbrug

DORDRECHT - Maandag 23 september start de gemeente met werkzaamheden aan de Johan de Wittbrug. De brug is daarvoor ongeveer zes weken afgesloten. De gemeente wil de Vest opnieuw gaan inrichten. Het gaat om het gedeelte tussen de Vriesebrug en de Johan de Wittbrug. Er geldt een omleidingsroute via het Achterom en Bagijnhof.

Redenen herinrichting
De gemeente voert diverse redenen aan om de vest te herinrichten:
• Dit gedeelte van de Vest is de laatste plek in de binnenstad waar nog asfalt ligt. Door het leggen van klinkerverharding sluiten we aan op de inrichting van de binnenstad;
• Langs dit gedeelte van de Vest staan kenmerkende grote bomen. Deze grote bomen veroorzaken wortelopdruk waardoor de kwaliteit van het asfalt in de rijweg en parkeervakken achteruit gaat. Om de bomen in stand te houden, is het nodig om parkeerplaatsen weg te halen. Hierdoor krijgen de wortels meer ruimte;
• In het totaal haalt de gemeente binnen het projectgebied 15 parkeerplaatsen (betaald kort parkeren) weg aan de kant van de Spuihaven. Aan de kant van de bebouwing voegen ze één vak extra toe. Dit doen ze door het aanpassen van de lijnen;
• Vest is een hoofdfietsroute. Door herinrichting wordt de weg veiliger en fietsvriendelijker.
• In- en uitdraaiend autoverkeer veroorzaakt op dit moment onveilige situaties. Dit houdt de doorstroming richting parkeergarage Drievriendenhof tegen.

Meer groen en fietsparkeerplaatsen
De herinrichting van de Vest biedt een mooie kans om ruimtelijke kwaliteit aan dit gebied toe te voegen, volgens de gemeente. Dit gaat ze doen door een veiligere route voor fietsers te maken. Ook komen er meer plekken om te zitten, meer groen en fietsparkeerplaatsen. De veiligheid voor fietsers verbeteren ze door het weghalen van 15 parkeerplaatsen. Dit is aan de kant van de Spuihaven. Tijdens de werkzaamheden nemen ze gelijk de bestrating van de Johan Wittbrug mee. De werkzaamheden aan de Johan de Wittbrug starten op 23 september vanaf 07.00 uur. De gemeente stelt verschillende omleidingsroutes in voor het verkeer.

Planning
De werkzaamheden wordt in twee fasen uitgevoerd:
Fase 1:
Herbestraten Johan de Wittbrug, kruising Johan de Wittstraat/Vest en aansluiting Spuiboulevard/Johan de Wittbrug.
Afsluiting en omleiding voor alle verkeer. De start van de werkzaamheden is op 23 september en duurt ongeveer 6 weken
Fase 2:
Herinrichting Vest.
Afsluiting en omleiding voor alle verkeer tijdens werkdagen van maandag 5:00 uur t/m donderdag 22:00 uur. De andere dagen is de weg minimaal bereikbaar vooral voor markt- en vrachtwagens. De weg wordt in twee deelfase afgesloten. De knip ligt bij de Bagijnhof. Start werkzaamheden is op januari 2019 en duurt ongeveer 12 weken.

Uitgangspunt is dat de Vest gedurende de maand december bereikbaar is voor alle verkeer.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?
De aannemer voert de werkzaamheden in stappen uit. Hiermee probeert de gemeente de overlast zoveel als mogelijk te voorkomen. De werkzaamheden hebben invloed op de bereikbaarheid van dit gedeelte van de binnenstad. Het verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden worden met borden aangekondigd. Door de minimale bereikbaarheid van de Vest vraagt de gemeente uw leveranciers, pakketbezorgers en geldtransporten op tijd te informeren.

Parkeren
Tijdens de wegwerkzaamheden kunt u niet of nauwelijks in de Vest en/of Bagijnhof parkeren. Parkeergarage Drievriendenhof is wel bereikbaar. Dit kan via een omleiding zijn. De woningen blijven te voet bereikbaar, mogelijk over loopschotten.

De mogelijkheid bestaat dat de aannemer ook werkzaamheden uitvoert buiten de normale werktijden. Dit is om de duur van de werkzaamheden te bepreken. Hierdoor is het project eerder klaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.