Van professor arbeidsrecht naar dominee W.A. Zondag van de Julianakerk Dordrecht

22 september 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT -  Tot 2011 was Wijnand Zondag (geboren in 1973) een professor van de Universitteit van Groningen. Toen bleek hij het verlangen te hebben om predikant te wiillen worden. Tussen 2015 en 2019 stond hij in Woerden.

Binnenkort krijgt de Gereformeerde Gemeente van de Julianakerk weer een nieuwe dominee, namelijk ds. W.A. Zondag. Hij komt met zijn gezin over uit Woerden.

Ds. Zondag wordt op woensdag 2 oktober 2019 bevestigd als predikant van de gemeente. De dienst waarin de bevestiging plaatsvindt, begint om 14.30 uur. In deze dienst gaat ds. A.T. Huijser uit Sliedrecht voor.

In de avonddienst doet ds. Zondag zijn intrede. De dienst begint om 19.00 uur. Beide diensten worden gehouden in de Julianakerk, Mauritsweg 286, hoek Krispijnseweg in Dordrecht. Iedereen is welkom. De meeste plaatsen in de kerk zijn vrij.

In het Nederlands Dagblad zei in 2011 toen nog professor Wijnand Zondag over zijn keuze voor de theologie en de wens om predikant te willen worden:

Een citaat:

'Omdat ik niet anders kon. Het gaf zeker strijd, want je laat alles los. Je bent een van de mensen die de koers in het arbeidsrecht bepaalt; nu moet je helemaal opnieuw beginnen. Ik vond dat aanvankelijk heel moeilijk. Vergelijk het maar met de keus die de rijke jongeling moest maken. Maar gelukkig mocht ik de liefde hebben om een andere keus te maken dan de rijke jongeling deed. De Here heeft mij geroepen om dit te gaan doen. Dan kan ik niet anders dan me melden bij het curatorium dat over de toelating tot de theologieopleiding gaat.'

Tot zover het ND in 2011.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.