Sportclub GSC/ODS uit Dordrecht wint 5.358 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

25 september 2019 door Hennie van der Zouw
Sportclub GSC/ODS uit Dordrecht wint 5.358 euro in SBS6-programma Echt Waar?!

DORDRECHT - Sportclub GSC/ODS uit Dordrecht heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 5.358 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging. Na een spannende strijd wist de voetbalvereniging die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 5.358 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor de aanleg van LED-verlichting langs de voetbalvelden.

Anneke Scheurwater, lid van de sponsorcommissie van GSC/ODS: "We zijn heel hard aan het sparen om onze sportaccommodatie energieneutraal te maken. We zijn al een heel eind. Zo is onze kantine bijna helemaal zelfvoorzienend met zonnepanelen op het dak, is alles goed geïsoleerd en per 1 december gaan we van het gas af. Ons laatste ideaal is LED-verlichting langs de voetbalvelden. Daar komt dit bedrag mooi bij van pas. Als dit gaat lukken, dan zijn we de eerste amateurclub van Nederland die energieneutraal is."

Echt Waar?!
In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

Echt Waar?! is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Structurele financiële steun vanuit de VriendenLoterij
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Clubs, vereniging en stichtingen die nog niet zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, kunnen zich melden via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.