Salon der leden nog tot 20 oktober bij Pictura

27 september 2019 door Hennie van der Zouw
Salon der leden nog tot 20 oktober bij Pictura

DORDRECHT - De Salon der Leden (tot en met 20 oktober) is een vast gegeven bij Pictura. Een bijzondere traditie waar deelnemende Picturianen een recent werk tonen. De kunstwerken zijn van een meest uiteenlopende aard, stijl en techniek. Dit mondt vaak uit in een volle, prettige, charmante expositie. Dit keer worden 68 kunstwerken geëxposeerd die allemaal over de NACHT gaan. We hebben tijdens de expositie verschillende interessante en spannende activiteiten gepland, namelijk rondleidingen, een workshop, een performance, de cultuurnacht en uitreiking van de Picturaprijs en publieksprijs.

Rondleiding door de Salon:
Meer over de werken uit de Salon te weten komen? Op zondag 29 september en 6 en 13 oktober van 15 tot en met 17 uur is er een rondleiding door de Salon. Er zijn steeds een aantal kunstenaars aanwezig die meer over hun werk zullen vertellen. 

Performance:
Iedere zondagnacht om precies 00 uur zal Frans van Lent de deur van Pictura open doen. Wie voor de deur staat mag naar binnen. Wat je te zien krijgt? Het is donker en je zult versteld staan wat een tentoonstelling in de nacht doet.

Zondag 29 september en 6 en 13 oktober.
Cultuurnacht:
Op zaterdag 12 oktober om 20 uur is er weer de jaarlijkse Dordtse Cultuurnacht. Pictura heeft speciaal voor deze nacht iets bijzonders in petto. Om een tipje van de sluier op te lichten: Speciale drankjes, een mysterieuze tuin, goede muziek van onze huis DJ en niet te ontbreken kunstvideoclips.

Workshop:
Er komt weer een nieuwe workshop aan. Woensdag 16 oktober om 19:30 uur geven Larisa Sjoerds en Diana van Hal de workshop NACHTWERK. Na een korte rondgang door De Salon ga je tekenen met wit potlood, wit krijt en grijstinten op zwart A3 papier. Het onderwerp is de nacht. Kosten zijn 20 euro incl materialen, koffie/thee en iets lekkers. Opgeven via info@pictura.nl

Picturaprijs en Publieksprijs:
Zondag 20 oktober om 15 uur worden de Picturaprijs en de publieksprijs uitgereikt. Een deskundige jury kiest uit 68 deelnemers een winnaar. De prijs is een geldbedrag en een solotentoonstelling in Pictura. Ook hebben we dit jaar weer een publieksprijs. De bezoekers van De Salon kunnen aangeven wie hun favoriet is en de kunstenaar krijgt een prijs. Tevens wordt er uit alle deelnameformulieren een winnaar getrokken, de bezoeker wint een jaar lang een kunstlievend lidmaatschap.
  
Pictura is op de Voorstraat 190 te bezoeken op woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur en vormt met haar rijke historie een inspirerende omgeving voor bezoekers en kunstenaars. Kunst is hier zo dichtbij, nu al 240 jaar van muur tot muur te bewonderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.