Weekendschool Petje af Dordrecht van start in de Groeituinen op de Patersweg

01 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Weekendschool Petje af Dordrecht van start in de Groeituinen op de Patersweg

DORDRECHT - Weekendschool Petje af Dordrecht: kinderen nog steeds welkom. Weekendschool Petje af Dordrecht is weer van start. In zeven blokken en totaal 30 zondagen nemen we kinderen tussen de 10 en 14 jaar mee op reis langs beroepen, gastdocenten en educatieve of sportieve uitjes. Elk kind heeft een breed perspectief en rolmodellen nodig, maar niet voor elk kind is dit vanzelfsprekend. Daarom zet Petje af zich in om kinderen in contact te brengen met inspirerende gastdocenten uit het bedrijfsleven die vertellen over hun vak en waarbij door middel van een bedrijfsbezoek de kinderen zelf mogen kijken in het bedrijf. Die ervaringen verwerken ze in een presentatie die aan ouders, broers en zusjes wordt gegeven. Ook wordt er elk blok een sportief of educatief uitje zoals naar een museum georganiseerd.

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom kinderen vanuit hun thuissituatie niet in contact komen met beroepen, rolmodellen of die niet regelmatig op uitje gaan. Denk bijvoorbeeld aan ziekte bij ouders. Maar ook het ene kind is het andere niet. Sommige kinderen zijn supernieuwsgierig naar wat er allemaal te doen en te leren is. Voor al deze kinderen organiseert weekendschool af boeiende gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven en bedrijfsbezoeken. En ontdekken we samen met de kinderen musea en sport en spel.

Per groep is er plek voor 18 kinderen. In Dordrecht zijn nu nog plaatsen vrij. Voor meer informatie en aanmelden kunnen ouders kijken op www.petjeaf.nl/dordrecht of bellen naar 088- 33 0 11 22.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.