Weer een prachtige expositie in WG Galerie aan de Aardappelmarkt

03 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Weer een prachtige expositie in WG Galerie aan de Aardappelmarkt

DORDRECHT - Weer een prachtige expositie in WG Galerie aan de Aardappelmarkt 15 in Dordrecht.. Deze solo expositie “Stilleven” van Jan Teunissen is daar t/m 27 oktober bewonderen. Meet and Greet op 6 oktober. Iedereen van harte welkom!  Open iedere zaterdag en zondag én op afspraak: wilmageerts@live.com en www.wg-gallery.com.

Jan Teunissen groeide op in Veldhoven, bij Eindhoven in het zuiden van Nederland. Nu woont en werkt Jan in het nabij gelegen Best. Aanvankelijk volgde hij een technische opleiding en hij studeerde af als bedrijfskundig ingenieur. Voornamelijk als autodidact heeft hij zich vanaf 1983 bekwaamd in het ambacht van de realistische schilderkunst.

Jan over zijn werk:
In mijn schilderijen - olieverf op paneel – streef ik naar een zo realistisch mogelijk weergave, voornamelijk stillevens in een sfeer van claire obscure en niet groter dan levensecht. Ik concentreer me vooral op details, licht en refelecties. Afbeeldingen in mijn schilderjen betreffen vaak voor de hand liggende voorwerpen, zoals een oude vaas of plank en fruit of bloemen, welke laatse veelal uit mijn eigen tuin afkomstig. Opmerkingen die mijn schilderijen oproepen als: ”Je zou er zo een hap van nemen,”Je kunt ruiken om wat voor fruit het gaat”of “Elk moment kan er een worm uit die peren kruipen” stemmen mij tevreden in de wijze ik tracht om “Realisme” weer te geven. Naast het exposeren in Nederland, exposeert en verkoopt Jan Teunissen o.a. in: België, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, India, Italië, Mexico, Nieuw Zeeland, Taiwan en Quatar.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.