Leerlingen cbs Oranje Nassau Dordrecht landden op SCHIPscHoOL

03 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Leerlingen cbs Oranje Nassau Dordrecht landden op SCHIPscHoOL

DORDRECHT - Om het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis Mee!' tot leven te wekken, was cbs Oranje Nassau Dordrecht omgetoverd tot SCHIPscHoOL.

Voor de start van het jaarlijkse kinderboekenfeest stapten op 2 oktober een aantal leerlingen van Groep 8 en leerkrachten uit op vliegveld SCHIPscHoOL. Stewardess juf Annelies begeleidde reizigers uit alle delen van de wereld uit het vliegtuig en droeg ze over aan Conductrice juf Rosalinde. Zij bracht de gasten naar de trein en vroeg ondertussen waar ze vandaan kwamen.

Zo zagen ouders en kinderen op het plein een Viking uit Denemarken en een Hollands kaasmeisje. Verder verwelkomden ze reizigers uit Suriname, Frankrijk, China, Afrika, Hawaï, Dubaï, Turkije en IJsland. De opening werd swingend afgesloten met het lied ‘Reis je mee’ van 123zing. Voordat de kinderen de school weer binnen mochten, moesten ze wel eerst een ticket halen. Hiermee kunnen ze gedurende de tien dagen van de  Kinderboekenweek aan allerlei activiteiten deelnemen om het leesplezier te bevorderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.