Podiumplaatsen kunstrijders in Dordrecht

08 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Podiumplaatsen kunstrijders in Dordrecht

DORDRECHT - De wedstrijdrijders van Kunstrijvereniging De Drechtsteden waren  in verschillende categorieën ruim vertegenwoordigd op de 1e selectiewedstrijd op 5 en 6 oktober op de Dordtse Sportboulevard.

Er werden mooie resultaten behaald en bijna alle rijders in de vier categorieën  haalden de punten binnen die heb kwalificeren voor deelname aan het NK.

Bij de Junioren heren behaalde Didier Dijkstra (14) de 1e plaats, clubgenote Dani Loonstra (14) werd 3e bij de Junioren dames.

In de categorie Advanced Novice dames heeft de Dordtse vereniging vijf rijdsters en wist de 13 jarige Julia van Dijk in een veld van 22 zeer verdiend de eerste plaats voor zich op te eisen. Ook clubgenoten Lilia Luponava (11) en Emilie Schop (13) schaatsten de benodigde punten bij elkaar en kwalificeerden zich voor het NK. Zij eindigden op een respectievelijke 2e en 4e plaats.

In de categorie Basic Novice dames reden vier DDD dames Angel Delevaque (9) uit Dordrecht en Gabi Loonstra (11) behaalden de punten voor kwalificatie en eindigden in een veld van 23 op een respectievelijke 5e en 9e plaats.

In de komende maanden staan er nog twee selectiewedstrijden geprogrammeerd.

De gekwalificeerde rijders zullen uitkomen op  het Nederlands Kampioenschap van 20 t/m 23 februari 2020 in Den Haag.

De rijders werden in Dordrecht gecoacht door trainsters Marieke ter-Kruithof en Nicole Goossens.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.