Zaterdag 12 oktober ontvangt Ben Corino de burgemeester van Hardinxveld-Giessendam

10 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Zaterdag 12 oktober ontvangt Ben Corino de burgemeester van Hardinxveld-Giessendam

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Zaterdag 12 oktober ontvangt Ben Corino de burgemeester van Hardinxveld-Giessendam als hoofdgast in zijn radioprogramma Studio De Witt. Dirk Heijkoop (1967) is een Nederlands bestuurder en politicus namens het CDA. Sinds november 2016 is hij burgemeester van Hardinxveld-Giessendam.

Dirk Heijkoop was een boerenzoon, en volgde een opleiding MTS werktuigbouwkunde (1984-1987) in Dordrecht en motorvoertuigen (1986-1988) in Rotterdam Vervolgens werkte hij in het Merwedeziekenhuis en na de fusie in 1999 bij het Albert Schweitzerziekenhuis. Hij werd daar uiteindelijk teamleider bedrijfsbureau technologie en adviseur facility management. Zijn adviseursfunctie zou hij ook (parttime) voortzetten tijdens zijn wethouderschap in Graafstroom en Molenwaard.

Tussen 2008 en 2012 was Heijkoop wethouder van de gemeente Graafstroom. Na de fusie van de gemeente tot Molenwaard werd hij wederom benoemd tot wethouder, met een vergelijkbare portefeuille (financiën, wonen, ruimte en duurzaamheid).

In november 2016 werd hij geïnstalleerd als burgemeester van de buurgemeente Hardinxveld-Giessendam, waar hij al regelmatig mee samenwerkte als wethouder. De gemeente werd sinds 2012 bestuurd door waarnemend burgemeesters.

Heijkoop is getrouwd en heeft drie kinderen. Zijn broer Jan Heijkoop is burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht en zijn neef Peter Heijkoop is wethouder van Dordrecht

In het Tweede uur is er aandacht voor de actualiteit van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden: 
Aandacht voor onthulling standbeeld Willem van Oranje

Dichter van Dienst is Peter M. Van der Linden

In het aansluitend uur: De Politieke Stamtafel

Het radioprogramma Studio De Witt is iedere zaterdag live te beluisteren op Drechtstad FM:
Studio De Witt is van 10.00 tot 13.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Papendrecht FM:
De radiozender van RTV Papendrecht is te beluisteren op: luister live via de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple, 105.0 Mhz in de ether, 105.9 Mhz op de Papendrechtse analoge kabel, kanaal 915 bij Ziggo (MediaboxXL) en kanaal 1155 bij KPN, XS4ALL & Telfort.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.