Anti-inbraakactie Week van de Veiligheid 2019: Gratis markeer-kit voor eerste 100 bedrijfswagens

10 oktober 2019 door Hennie van der Zouw
Anti-inbraakactie Week van de Veiligheid 2019: Gratis markeer-kit voor eerste 100 bedrijfswagens

DORDRECHT -Tijdens de Week van de Veiligheid krijgen de eerste 100 bezitters van bedrijfswagens een gratis auto markeer-kit aangeboden van de gemeente Dordrecht. Met deze actie wil de gemeoente Dordrecht samen met de politie, inwoners en ondernemers de kans op inbraak verminderen.

Week van de Veiligheid
Van 7 tot 13 oktober is de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling. Een goede manier om misdrijven een halt toe te roepen, is het aanpakken van heling. Het markeren van spullen is een manier om heling tegen te gaan.

Ondernemers en inwoners
De gemeente Dordrecht en de politie willen met name ondernemers stimuleren na te denken over het voorkomen van auto-inbraak. Een ondernemers wordt bij diefstal dubbel geraakt. Hij is zijn bezittingen kwijt en zijn inkomstenbron. De gratis-actie is daarom vooral gericht op ondernemers, maar ook niet-ondernemers kunnen een auto markeer-kit aanschaffen. Voor hen geldt een korting van 40%.

De politie werkt tijdens de veiligheidsweek mee door actiefolders op straat uit te delen aan bestelbuschauffeurs.

Automarkeer-kit
Met een professionele auto markeerkit kan een ondernemer onderdelen van zijn of haar bedrijfsauto, bestelbus of gereedschap zelf markeren en zo minder aantrekkelijk maken voor dieven. Door een koppeling met een database kan de politie gestolen goederen herleiden naar de rechtmatige eigenaar.

Veiligheidsbeleid Dordrecht
Veiligheid is een belangrijke voorwaarde voor een aantrekkelijke stad. Onze stad is de afgelopen jaren veiliger geworden. De investeringen die gemeente en partners hebben gedaan zijn niet voor niets geweest. Maar we willen een veilige en leefbare stad blijven. Daarom zetten veiligheidspartners in op het blijven aanpakken van overlastgevers en het terugdringen van criminele activiteiten als inbraken, diefstallen en ondermijning.

Bestellen
Meer informatie is te vinden op www.sdna.nl > webshop > Project Preventie Voertuigcriminaliteit Dordrecht. Actiecode DORDRECHTPRO. De gratis-actie is geldig tot 31 oktober 2019.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.