Bestuur Inloophuis Helianthus op sterkte, nieuwe voorzitter is bekend gezicht

29 april 2015
Bestuur Inloophuis Helianthus op sterkte, nieuwe voorzitter is bekend gezicht

DORDRECHT - Met ingang van februari 2015 is Mary Ruisch benoemd als voorzitter van Inloophuis Helianthus. Hiermee neemt zij de hamer over van Jan Trapman die zich nu volledig kan richten op zijn taak als penningmeester.  Marianne Kemmeren  versterkte twee maanden geleden het bestuur in haar rol als coördinator. Hermine Strop als medisch adviseur en Addy van Hooren als contactpersoon voor het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn reeds  samen met Jan Trapman vanaf de start betrokken bij het Inloophuis. Het bestuur wordt sinds twee weken bijgestaan door  Kristine Lambinon in haar rol als ambtelijk secretaris.

Mary vertelt dat ze in maart 2014 haar functie  van ‘lid van de gemeenteraad in Dordrecht’ heeft neergelegd, daardoor kreeg ik meer tijd om me voor andere zaken in te zetten. Ik was reeds ambassadeur voor het inloophuis Helianthus en toen mij werd gevraagd om het voorzitterschap op mij te nemen heb ik daarop ja gezegd.                                                                                                                                        

Iedereen, ook ik, krijgt op enig moment te maken met het verlies van een collega, familielid of vriend(in) aan kanker. We kennen allemaal het verdriet en de ontreddering als mensen met deze ziekte worden geconfronteerd. We zien dat, patiënten en familieleden, zoeken naar een manier om het (aanstaande) verlies te accepteren, een plek te geven en daarna de zoektocht om het dagelijkse leven weer op te pakken.

Ook mensen die genezen van kanker hebben soms de behoefte om daarover te praten met lotgenoten. Inloophuis Helianthus is een zinvolle voorziening waarvoor ik mij graag wil inzetten.

Mary Ruisch was de politiek leider van GroenLinks. Dat is nu Kitty Kruger.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.