Louterbloemen erkend door regio

28 maart 2019
Louterbloemen erkend door regio

DORDRECHT - Zes gemeenten in de Drechtsteden hebben de stichting Dordrechts Dierentehuis (Louterbloemen) aangewezen als uitvoerder van alle taken op het gebied van opvang, vervoer en destructie van zwerfdieren.

Met deze aanwijzing zijn de deelnemende gemeenten verzekerd van een goede uitvoering van deze belangrijke taken, die zijn vastgelegd in de wet Dieren. Door de brede steun van de regio krijgt de stichting meer armslag en daardoor komt ook de wens tot nieuwbouw/renovatie voor Louterbloemen dichterbij. De zes gemeenten hebben op 28 maart een contract voor vier jaar afgesloten met de stichting, met een optie voor verlenging.

Samenwerking
De gemeenten hebben de taken op het gebied van zwerfdieren aangewezen als Dienst van Algemeen Economisch Belang. Dat maakt het mogelijk een contract te sluiten met één organisatie die deze taken uitvoert namens de gemeente.

"Dit is een mooi voorbeeld van regionale samenwerking", aldus burgemeester Bram van Hemmen van Sliedrecht. "Je ziet in veel regio's versnippering van dit soort diensten. Daardoor staat ook de kwaliteit soms onder druk. Met dit gezamenlijk contract zijn we verzekerd van kwaliteit. Want hier zie je dat passie voor dieren en professionaliteit samenkomen."

Louterbloemen
Wethouder Marco Stam van Dordrecht looft de inzet van Louterbloemen. "Het is een professionele organisatie, die een grote maatschappelijke betrokkenheid toont. Zo biedt Louterbloemen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans om weer werkervaring op te doen.

De stichting werkt met heel veel instellingen samen, waaronder sociale dienst en verpleeghuis Het Parkhuis. Louterbloemen heeft betekenis voor dieren én mensen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.