Bestrating van de Lange Geldersekade en omgeving gaat weer open voor stroomkabel

24 oktober 2019
Bestrating van de Lange Geldersekade en omgeving gaat weer open voor stroomkabel

DORDRECHT - Enkele maanden na de oplevering gaat de nieuwe bestrating van de Lange Geldersekade en omgeving helaas weer open. Dit is nodig om een zwaardere stroomkabel te trekken. Deze kabel gaat vanaf het Maartensgat naar een nieuw restaurant aan de Houttuinen. Dit werk was niet eerder te voorspellen en er is geen andere geschikte oplossing mogelijk. Het werk start op 28 oktober en moet maximaal 8 november klaar zijn.

Het college van burgemeester en wethouders wil de horecaondernemer niet dwarsbomen door de toestemming te weigeren. In dat geval zou de eigenaar tijdelijk een aggregaat op straat moeten zetten voor de nodige stroom. Waardoor er ook overlast zou ontstaan. Dat vindt het college niet wenselijk. Daarnaast juicht het college de komst van horeca op deze plek juist toe.

Om die redenen heeft het college toestemming gegeven voor de werkzaamheden. Dat gaat wel onder strenge voorwaarden, waardoor bewoners zo min mogelijk last hebben. De kabel onder de Lange Geldersekade wordt in twee delen aangelegd. Hierdoor hoeven ze de weg nooit helemaal af te sluiten. De weg moet in dezelfde kwaliteit worden teruggebracht, met garantieperiode van 5 jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.