Vernieuwd Sterrenburgpark trekt veel bezoekers; op dinsdag 5 november meepraten over verdere ontwikkeling

31 oktober 2019
Vernieuwd Sterrenburgpark trekt veel bezoekers; op dinsdag 5 november meepraten over verdere ontwikkeling

DORDRECHT - Het Biggetjespark, de nieuwe plek in het Sterrenburgpark, wordt inmiddels heel goed gebruikt. De afgelopen jaren werkten veel Sterrenburgers en professionals in de wijk aan deze plek, waar je kan spelen en te bewegen. Nu is het tijd om verder te kijken hoe het park verbeterd gaat worden. Iedereen kan hierover meepraten op dinsdag 5 november.

Samen met iedereen die betrokken was of wil worden, wordt er stil gestaan bij de waterrijke, natuurlijke plek. Die heeft het bezoek aan het hele park enorm doen groeien. Het park wordt nu veel meer gebruikt om te spelen, te wandelen (ook met je rolstoel), de hond uit te laten, andere Sterrenburgers te ontmoeten, te sporten (van calisthenics tot bootcamp) of om zomaar even lekker te genieten van al het groen en het water.

Openbaar toilet
Er liggen al enkele plannen klaar. Zo komt er een openbaar toilet. De Tuin van Sterrenburg, een bewonersinitiatief uit de wijk, waarin bewoners en ondernemers samenwerken, werkt aan plannen voor een gezellige plek om een kopje koffie of thee te drinken. Ook wil ze een buurtcoöperatie opzetten, om te bevorderen dat Sterrenburgers naar elkaar omzien.  Er is aandacht voor het regelen van hulp-en-zorg om de hoek. De nieuwe buurt-assistenten gaan huis-aan-huis aanbellen en zorgen voor nieuwe contacten en hulp.

Meepraten
Tijdens de bijeenkomst op 5 november wordt gepraat over:
1. Wat vinden we van de ontwikkelingen in het Sterrenburgpark? Er zijn al veel positieve reacties.
2. Welke plannen en ideeën leven er nog bij de Tuin van Sterrenburg? 
3. Kunnen er vervolgafspraken worden gemaakt over hoe er samen voor gezorgd kan worden dat het park netjes, heel en schoon blijft? Welke activiteiten zijn er bijgekomen? Is nog meer gewenst en mogelijk? Wie doet er mee?

De bijeenkomst is in het Cultureel Centrum, Dalmeyerplein 10, om 15.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.