De Waarnemer van Dordrecht start een week later

24 april 2019
De Waarnemer van Dordrecht start een week later

DORDRECHT - Vanwege een vertraging in de bouw wordt de première van ‘De Waarnemer van Dordrecht’ uitgesteld naar 1 mei a.s.

De afgelopen tijd is intensief gewerkt aan de plaatsing en afbouw van het Venster op de Stad, het object is inmiddels zichtbaar op het dak van het Energiehuis, gezien vanaf de Noordendijk en vanaf de zijde van het Energiehuisplein.

Vandaag werd vastgesteld dat de afbouw niet volledig gereed komt op het geplande tijdstip van woensdag 24 april. Om die reden verplaatst Kunstmin de première van ‘De Waarnemer van Dordrecht’ naar 1 mei. Op die dag zal de eerste Waarnemer van Dordrecht het houten object op het dak van het Energiehuis Het Venster op de Stad betreden.

Wat is De Waarnemer van Dordrecht
In het kader van de huidige Dordtse viering van Ode aan de Synode in Dordrecht in 2018 en 2019 presenteert Kunstmin i.s.m. de Australisch-Belgische choreografe Joanne Leighton/WLDN en partners Energiehuis de bijzondere, internationale co-productie ‘De Waarnemer van Dordrecht’. Na uitvoeringen in steden in Frankrijk en Duitsland heeft Dordrecht met deze productie voor Nederland de primeur. Twee keer per dag, gedurende een heel jaar, houdt telkens een andere Waarnemer bij zonsopgang en bij zonsondergang één uur lang de wacht over de stad, in een overdekt object, vanaf het dak van het Energiehuis. Raadpleeg voor actuele informatie de website: waarnemervandordrecht.kunstmin.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.